Kennisplein

Event: Open Energiedag

16 september 2023
Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE)

Zaterdag 16 september 2023 is het zo ver: de derde Open Energiedag
Ontdek de wereld achter je stopcontact en thermostaat! Nieuwsgierige burgers kunnen op 16 september 2023 langs komen bij duurzame energieprojecten in heel Nederland om kennis te maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. Ontmoet de mensen achter een windmolen, voel de warmte van bodemenergie of krijg een rondleiding in een nabijgelegen zonnepark. 

Bij de eerste twee edities waren er tal van mooie projecten te bezoeken. Denk aan zon- en windparken, biomassacentrales, aquathermie-, bio-energie- en bodemenergieprojecten en netinfrastructuur. In 2022 openden ruim zestig duurzame energieprojecten hun deuren om zo’n 5.000 bezoekers kennis te laten maken met hun initiatieven.

Energieprojecten aanmelden
We hopen zoveel mogelijk projecten te werven, zodat overal in Nederland mogelijkheden zijn om een locatie in de buurt te bezoeken. Wil jij de deuren van jouw energieproject ook openen voor publiek op 16 september 2023? Of heeft je organisatie meegewerkt aan een mooi project? Locaties aanmelden kan via het formulier op de website.

Ook voor werkzoekenden en loopbaancoaches
Zou werken in de energietransitie iets voor jou zijn? Of ben je loopbaancoach en wil je er meer over weten voor je cliënten? Kom langs op één van de tientallen locaties en kijk met eigen ogen! Bedrijven die medewerkers zoeken, bieden tijdens de Open Energiedag extra informatie.

Cycling4Climate: fietstochten langs duurzame energieprojecten
Wat is er nu leuker dan de Open Energiedag op de fiets te bezoeken? Goed voor jou en het milieu! Cycling4Climate maakte in 2022 een aantal fietstochten zodat je nog meer projecten op één dag kon bekijken én lekker kan fietsen door prachtige delen van Nederland. Zie hier routes van de fietstochten van 2022

De Open Energiedag is onderdeel van de ‘Daar krijg je energie van’ campagne, die de NVDE is gestart in samenwerking met brancheverenigingen NWEA, Holland Solar, Energie Samen, Bodemenergie Nederland en Vereniging Warmtepompen.

 

Meer evenementen

Laatste evenementen
Webinar: Uitvoeringsgereed voor het NIP
8 juni 2023
16 uur
nvt

Regionaal Energieloket

Lees verder

Event: Dag van de Warmtepomp
8 juni 2023
13:00 - 19:00

Opleidingscentrum GO┬░

Lees verder

Event: Samenwerkdag Rechtvaardige energietransitie
20 juni 2023
12:30 - 17:30
Basecamp

Stroomversnelling

Lees verder

Event: Hybride Verwarmd
21 juni 2023
TivoliVredenburg Utrecht

Lees verder

Event: Internationale Dag van de Koeling
26 juni 2023
09:00 - 17:00

NVKL

Lees verder

Event: Recharge Earth
6 september 2023 - 7 september 2023
Rotterdam Ahoy

Lees verder

Event: Open Energiedag
16 september 2023

Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE)

Lees verder

Wekelijks op de hoogte blijven van de duurzame warmtesector?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Abonneer nu