Studiedag: Warmte in Wijken

Na een succesvolle editie in 2023 gaan we op 26 maart opnieuw in gesprek over: ‘Hoe komen we van het gas af om onze warmteprocessen draaiende te houden?’ Met deze vraag gaan we aan de slag tijdens de Studiedag Warmte in Wijken! En met de kortingscode ‘Warmtenetten75’ kunt u er tegen gereduceerd tarief bij zijn.

In één dag duik je de diepte in om alles over warmte in de gebouwde omgeving te bespreken; de benodigde kennis wordt gedeeld, er wordt ingegaan op onderwerpen die belangrijk zijn om over na te denken als je de next step wilt maken in verduurzaming van jouw processen.

Om te komen tot energieneutrale en zelfs energiepositieve woonwijken is een belangrijke oplossing om de transformatie naar gasloze woonwijken verder te brengen. Alle 7 miljoen woningen moeten in 2050 van het gas af zijn. De woningcorporaties bezitten circa 2,3 miljoen woningen. Bestaande en nieuwe warmtenetten kunnen hierbij een belangrijke oplossing zijn.

Iedere gemeente heeft inmiddels een transitievisie warmte moeten opstellen en de hybride warmtepomp is vanaf 2026 al de norm. Het is een flinke opgave. Het is daarbij essentieel dat we met alle betrokken partijen kennis en lessons learned delen vanuit de praktijk en de ontwikkeltrajecten naar de toekomst. Dat is de reden voor deze studiedag Warmte in Wijken.

Thema's Studiedag: Warmte in Wijken:

  • Wetgeving
  • Financiering
  • Weg van Gas: Naar Duurzame Warmteoplossingen
  • Techniek en innovatie
  • Twee praktijkcases over business case, financiering, haalbaarheid, samenwerking en rendement

 

Opkomende events