Kennisplein

Event: Zet uw collectieve warmteproject in de spotlights tijdens de Open Energiedag!

17 september 2022
10:00 - 17:30
NVDE

Er zijn steeds meer duurzame warmteprojecten in Nederland, waarbij warmtenetten en lokale bronnen een grote rol spelen. Die concrete voorbeelden zijn voor het grote publiek vaak niet zichtbaar, en dat is jammer! Tastbare voorbeelden zijn immers een goed middel om bedrijven, consumenten, gemeenten en woningcorporaties, die (latent) geïnteresseerd zijn in duurzame warmte, te triggeren. De Open Energiedag speelt hierop in; duurzame energieprojecten in het hele land worden opengesteld voor een zo breed mogelijk publiek. Een mooie kans!

 

De eerste editie van de Open Energiedag in 2021 was een groot succes, met locaties in alle windstreken van het land die werden bezocht door duizenden mensen. Zodoende werd aan het grote publiek de mogelijkheid geboden om duurzame energieprojecten in de eigen omgeving te bekijken. Uiteenlopende energieprojecten, zoals warmtenetten, bodemenergie- en warmtepompprojecten, zon- en windparken, biomassacentrales, aquathermie- en bio-energieprojecten deden mee. Dat smaakt naar meer! Doet u dit jaar ook mee?

 

Open Energiedag 17 september 2022
Stichting Warmtenetwerk is partner van de Open Energiedag, die de NVDE jaarlijks organiseert. Mede-initiatiefnemers zijn Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie, NWEA, HollandSolar, EnergieSamen en organisaties in de warmtesector. Het gaat bij dit evenement niet om individuele woningen – die kan men bezichtigen tijdens de Duurzame Huizenroute – maar om grotere projecten. Dit draagt bij aan (lokaal) enthousiasme en draagvlak en biedt tegenwicht tegen de negatieve framing van verschillende duurzame technieken.

 

Nodig uw doelgroep uit
Met de Open Energiedag wordt een breed publiek gemobiliseerd, dat geïnteresseerd is in duurzaamheid, energie en de omgeving. Ook landelijke, provinciale en lokale politici behoren nadrukkelijk tot de doelgroep. De bedoeling is, dat uw doelgroep een bezoek aan uw project als een inspirerend en leerzaam uitje ervaart, meer te weten komt over de voordelen van duurzame energie en vooral dat mensen uw project daadwerkelijk kunnen ervaren in een praktijksituatie. Uiteraard is de Open Energiedag ook een mooie kans om uw relaties en potentiële opdrachtgevers uit te nodigen.

 

Meer evenementen

Laatste evenementen
Training: Cursus Warmtenetten in 2 dagen
11 oktober 2022
09:00 - 16:30
Woerden

TVVL

Lees verder

Event: RES-congres ‘Werken aan onze toekomst’
2 november 2022
10:00 - 17:00
congrescentrum NBC

RES

Lees verder

Seminar: ‘Toepassing WKO-installatie op campussen, kantorenparken en bedrijventerreinen’
3 november 2022
13:00 - 17:30
Technische Universiteit Delft

Branchevereniging Bodemenergie

Lees verder

Event: Kennisevent Twinleidingen, 10 november 2022
10 november 2022
van 13.30 tot 17.30 uur
Van der Valk Hotel Tiel, Laan van Westroijen 10

Stichting Warmtenetwerk

Lees verder

Event: Congres Toekomst van de Warmtepomp
16 november 2022
10:30
Louwman Museum, Den Haag

Duurzaam Verwarmd

Lees verder

Event: Vakbeurs Duurzaam Verwarmd
14 maart 2023 - 16 maart 2023
Expo Greater Amsterdam

Good! Events

Lees verder

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu