Kennisplein

Event: Zet uw collectieve warmteproject in de spotlights tijdens de Open Energiedag!

17 september 2022
10:00 - 17:30
NVDE

Er zijn steeds meer duurzame warmteprojecten in Nederland, waarbij warmtenetten en lokale bronnen een grote rol spelen. Die concrete voorbeelden zijn voor het grote publiek vaak niet zichtbaar, en dat is jammer! Tastbare voorbeelden zijn immers een goed middel om bedrijven, consumenten, gemeenten en woningcorporaties, die (latent) geïnteresseerd zijn in duurzame warmte, te triggeren. De Open Energiedag speelt hierop in; duurzame energieprojecten in het hele land worden opengesteld voor een zo breed mogelijk publiek. Een mooie kans!

 

De eerste editie van de Open Energiedag in 2021 was een groot succes, met locaties in alle windstreken van het land die werden bezocht door duizenden mensen. Zodoende werd aan het grote publiek de mogelijkheid geboden om duurzame energieprojecten in de eigen omgeving te bekijken. Uiteenlopende energieprojecten, zoals warmtenetten, bodemenergie- en warmtepompprojecten, zon- en windparken, biomassacentrales, aquathermie- en bio-energieprojecten deden mee. Dat smaakt naar meer! Doet u dit jaar ook mee?

 

Open Energiedag 17 september 2022
Stichting Warmtenetwerk is partner van de Open Energiedag, die de NVDE jaarlijks organiseert. Mede-initiatiefnemers zijn Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie, NWEA, HollandSolar, EnergieSamen en organisaties in de warmtesector. Het gaat bij dit evenement niet om individuele woningen – die kan men bezichtigen tijdens de Duurzame Huizenroute – maar om grotere projecten. Dit draagt bij aan (lokaal) enthousiasme en draagvlak en biedt tegenwicht tegen de negatieve framing van verschillende duurzame technieken.

 

Nodig uw doelgroep uit
Met de Open Energiedag wordt een breed publiek gemobiliseerd, dat geïnteresseerd is in duurzaamheid, energie en de omgeving. Ook landelijke, provinciale en lokale politici behoren nadrukkelijk tot de doelgroep. De bedoeling is, dat uw doelgroep een bezoek aan uw project als een inspirerend en leerzaam uitje ervaart, meer te weten komt over de voordelen van duurzame energie en vooral dat mensen uw project daadwerkelijk kunnen ervaren in een praktijksituatie. Uiteraard is de Open Energiedag ook een mooie kans om uw relaties en potentiële opdrachtgevers uit te nodigen.

 

Meer evenementen

Laatste evenementen
Event: Nationaal Congres Bodemenergie 2022
7 juli 2022
09:00 - 17:00
Utrecht Science Park

Branchevereniging Bodemenergie

Lees verder

Webinar: ‘Gasloos met Bodemenergie in de bestaande bouw! Maar hoe dan?
21 september 2022
13:00 - 15:30
online

Gebruikersplatform Bodemenergie

Lees verder

Event: Energeia Energy Tour
26 september 2022
10:00 - 17:00
Beeld en Geluid

Energeia

Lees verder

Webinar: Webinar - Aardgasvrij maken van wijken en gebouwen
28 september 2022
19:30 - 21:00

RES

Lees verder

Event: Workshop over toepassing Bodemenergie op NS Station Eindhoven
29 september 2022
13:00 - 17:30
NS Station Eindhoven

Gebruikersplatform Bodemenergie

Lees verder

Training: Cursus Warmtenetten in 2 dagen
11 oktober 2022
09:00 - 16:30
Woerden

TVVL

Lees verder

Event: RES-congres ‘Werken aan onze toekomst’
2 november 2022
10:00 - 17:00
congrescentrum NBC

RES

Lees verder

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu