'Groeien met oog voor mens en omgeving'

29.11.2021 | Interview Simone Tresoor

In de afgelopen tien jaar heeft klimaatbeheersingsbedrijf Stulz Groep de omzet zien verviervoudigen. CEO Carlo Brouwer: "Dat komt ook omdat alle productgroepen die wij verkopen toen net aan hun beginpunt in de markt stonden. Inmiddels zijn wij marktleider in ons werkgebied. Daar ben ik enorm trots op.”

Wat zijn de grootste uitdagingen?
Brouwer: “Er zijn gewoon te weinig handjes om Nederland naar een goede warmtetransitie te leiden. Om toch wat nieuw bloed aan te trekken zijn wij begonnen met onze eigen opleiding, in samenwerking met het ROC, waarbij de aankomend installateurs een dag per twee weken bij ons in de praktijk de verschillende technieken leren. Zo creëren we onze eigen vijver met talent. Ook zouden de toeleveranties van producten en halffabricaten een probleem kunnen opleveren. Je bent daar uiteraard altijd afhankelijk van.”

Zijn er nog innovaties?
“Er wordt bij STULZ constant geïnnoveerd, zeker wat betreft geluid. We hebben natuurlijk dagelijks te maken met de nieuwe geluidsnorm. Nu is het zo dat Nederland voor zo’n 60 procent uit rijtjeshuizen bestaat. Op deze woningen hebben wij een model gebaseerd waarbij we warmtepompen hebben gepositioneerd passend in de geldende geluidsnormen. Op die manier proberen we het eenvoudiger te maken voor de installateur en hebben wij al 80 procent van de calculatie voor hem gemaakt", vertelt de CEO.

Welke plannen heeft STULZ voor de toekomst?
“We gaan door op de wegen die we ingeslagen zijn. Groeien dus, met oog voor mens en omgeving. Een fijne leef- of werkomgeving is zo enorm belangrijk. Wij zijn ons echt bewust dat wij daaraan kunnen bijdragen. Ook zijn wij momenteel bezig een samenwerking met installateurs uit te werken om de vragen uit de markt beter in kaart te gaan brengen. De eindklant wil natuurlijk van alles van de installateur weten over warmtepompen en wij willen hem hierin ontzorgen door alvast de meest gestelde vragen er voor hem uit te halen en pasklare antwoorden te geven.”

En nu een nieuw pand
“Dat is echt een STULZ-paradepaardje geworden, vol met onze eigen producten", grijnst Brouwer. "En weet je wat ook zo leuk is? We hebben nog 3000 vierkante meter grond naast het pand over. Dat gaan we helemaal inzaaien met wilde bloemen. Goed voor de vlinders en bijen, daar kan ik ook enorm van genieten!”

Dit artikel is ook te lezen in de beurscatalogus van Duurzaam Verwarmd. Wil je de vele interessante artikelen lezen? Dat kan hier.

 

STULZCarlo Brouwerklimaattechniekinnovatienieuw pand

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Uptempo! Lunchwebinar Innovatieve warmtenetten haalbaarder en betaalbaarder

5 december 2022
Online

Topsector Energie

Lees verder

Event: Kom naar het Warmte Congrestival op 8 december!

Logo Stichting Warmtenetwerk
8 december 2022
Van 09.00 tot 18.00 uur
Hart van Holland,

Stichting Warmtenetwerk

Lees verder

Event: Kick-off event: Human Capital Agenda Energietransitie

9 december 2022
De Zalen van Zeven

Topsector Energie

Lees verder

Webinar: Webinar Warmte in Wijken: Inspirerende innovaties & trends voor warmtenetten

12 december 2022
15:00-16:30
Online

Topsector Energie

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu