ACM onderzoekt op kantoren Eneco, Essent en Vattenfall

07.02.2023 Brendan Hadden

ACM onderzoekt op kantoren Eneco, Essent en Vattenfall

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft bedrijfsonderzoeken gedaan om te achterhalen of de tarieven van de drie grote energiemaatschappijen niet onredelijk zijn, meldt het FD. De ACM liet vorige week al weten een onderzoek naar de energietarieven te zijn gestart.

Een woordvoerder van de ACM vertelde het FD: “We vragen informatie op en leggen bedrijfsonderzoeken af. Er zijn geen verdenkingen van strafbare feiten en de bedrijven verlenen alle medewerking.”

Het onderzoek naar de energietarieven heeft als doel om te achterhalen hoe de leveranciers hun tarieven vaststellen en hun kosten doorberekenen. De aanleiding voor het onderzoek was het invoeren van het prijsplafond. Volgens de ACM kunnen ze op 1 maart 2023 meer informatie verschaffen over de uitkomsten, schrijft het FD.

Maureen Veerman, woordvoerder Essent, sprak met het AD en zei dat er geen sprake was van een inval: “Maar het woord inval dat eerder werd gebruikt is niet terecht. Dit betreft een aangekondigd bezoek waarin we bijpraten en informatie delen.’’