Dit is de beste innovatie van Duurzaam Verwarmd 2021

30.09.2021 | Actueel Jan de Wit

Dit is de beste innovatie van Duurzaam Verwarmd 2021
©Ton van Til

De jury heeft de winnaar bekendgemaakt van de beste innovatie van Duurzaam Verwarmd 2021. Op de eerste plek is geëindigd: de Triple Solar PVT-warmtepomp 3,5 Kw van Triple Solar. De jury was met name onder de indruk van zijn compactheid. “Het toestel past uitstekend in de bestaande bouw waar de beschikbare ruimte schaars is.”

Het systeem is niet alleen bescheiden qua omvang, maar is ook installatievriendelijk. “Met een gewicht onder de 50 kilo kan het toestel gemakkelijk en arbovriendelijk worden aangesloten. De jury is daarnaast gecharmeerd van het toegepaste moderne, milieuvriendelijke koudemiddel propaan in een robuuste product.”

Door het type bron is het een ‘stille’ oplossing. “De PVT-warmtepomp van Triple Solar is een elegant concept voor een compacte, lichtgewicht warmtepomp met een degelijke en duurzame bron (PVT) en milieuvriendelijk koudemiddel waarmee een flexibele oplossing wordt geboden voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving”, zo vat de jury het samen.

De jury bestond dit jaar uit Paul Smorenburg, hoofdredacteur vakblad E&W Installatietechniek, Frank Agterberg, voorzitter vereniging Warmtepompen en voorzitter branchevereniging Bodemenergie, en Coen van de Sande, directeur NVKL.

Reactie Triple Solar
Hoewel Cees Mager, managing director van Triple Solar, een vermoeden had dat zijn product wel eens genomineerd zou kunnen worden, had hij niet verwacht dat Triple Solar de Beste Innovatie Award ook zou winnen. "Je weet dat je een bijzondere innovatie hebt, maar we hadden niet gedacht dat we ook gelijk zouden winnen." Voor het bedrijf een bevestiging dat ze op de goede weg zijn met hun product.

"We hebben ons eerst op nieuwbouw gericht en nu hebben we voor woningcorporaties en particuliere bestaande bouw dit product ontwikkeld", zo vervolgt Mager. "De energietransitie moet voor een breed publiek toegankelijk worden, dus dan moet je ook een warmtepomp kunnen bieden die daarbij aansluit. Onze nieuwe warmtepomp is betaalbaar, makkelijk te installeren en in principe onderhoudsvrij. Een warmtepomp moet het gewoon net als een koelkast minimaal vijftien jaar probleemloos doen, en mocht er toch nog iets misgaan, dan komen wij het natuurlijk repareren."

duurzaam verwarmdDuurzaam Verwarmd 2021Best Innovationtriple solarwarmtepompPaul SmorenburgE&W Installatietechniek frank agterbergBranchevereniging BodemenergieVereniging WarmtepompenCoen van de SandeNVKLBest Innovation Award

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Uptempo! Lunchwebinar Innovatieve warmtenetten haalbaarder en betaalbaarder

5 december 2022
Online

Topsector Energie

Lees verder

Event: Kom naar het Warmte Congrestival op 8 december!

Logo Stichting Warmtenetwerk
8 december 2022
Van 09.00 tot 18.00 uur
Hart van Holland,

Stichting Warmtenetwerk

Lees verder

Event: Kick-off event: Human Capital Agenda Energietransitie

9 december 2022
De Zalen van Zeven

Topsector Energie

Lees verder

Webinar: Webinar Warmte in Wijken: Inspirerende innovaties & trends voor warmtenetten

12 december 2022
15:00-16:30
Online

Topsector Energie

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu