Enexis Groep: ‘Groen gas oplossing voor de warmtetransitie’

02.11.2021 | Nieuws Jan de Wit

Enexis Groep: ‘Groen gas oplossing voor de warmtetransitie’

CE Delft heeft zijn onderzoek Maatschappelijke waarde groengas: Casussen voor de mobiliteit, industrie en gebouwde omgeving gepubliceerd. Het onderzoeksbureau deed dit in opdracht van de Enexis Groep. Uit de studie blijkt dat groen gas de laagste maatschappelijke kosten met zich meebrengt in oude binnensteden, maar aanvullend onderzoek is nodig.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van groen gas wou de Enexis Groep weten waar dit het slimst ingezet kan worden. Enexis Groep heeft CE Delft heeft hiervoor drie cases per sector doorgerekend. Hieruit blijkt dus dat groen gas de laagste maatschappelijke kosten met zich meebrengt in oude binnensteden.

Michiel van Dam, innovator bij de Enexis Groep, is blij met de timing van het onderzoek vanwege de hoge aardgasprijs en verduurzaming van de leefomgeving. “Daarom is het goed als we nu samen met gemeenten en provincies in actie komen. Een goede eerste stap is het isoleren van alle woningen en het plaatsen van hybride warmtepompen.”

Ook manager transitie duurzame gassen bij de Enexis Groep, Marieke van Amstel, ziet groen gas als een onderdeel van de oplossing. “In de warmtetransitie vormt groen gas een mooie oplossing als er echt geen andere alternatieven zijn. Ondertussen moeten overheden en het bedrijfsleven ook echt actief aan de slag met het stimuleren van groengas-productie en andere duurzame warmte- en energiedragers.”

Enexis GroepCE DelftMichiel van DamMarieke van Amstelgroen gasverduurzamende maatregelenmobiliteitindustriegebouwde omgevingbinnenstedenaardgasprijsverduurzaming leefomgevingisolerenhybride warmtepompduurzame warmtedrager

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Opleidingen Advieskunde en Duurzame Energie

Logo PHOE
12 april 2022 - 28 juni 2022
13.00 - 17.00 uur Duurzame Energie 8.30 - 12.30 uur Advieskunde
Naarden

PHOE

Lees verder

Event: 22 juni 2022: Kennissessie ‘Startmotor katalysator voor energietransitie?’

Logo Stichting Warmtenetwerk
22 juni 2022
van 12.00 tot 18.00 uur
Beeld en Geluid, Zeestraat 82 in Den Haag

Stichting Warmtenetwerk

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu