G2 Energy zet in op combinatie zonthermie met andere bronnen

21.06.2021 | Interview Joyce Beuken

G2 Energy zet in op combinatie zonthermie met andere bronnen

Nu dubbelgebruik steeds meer de norm lijkt te worden, worden instanties zich langzaamaan bewust van de grootse voordelen van zonthermie. G2 Energy, een bedrijf dat zich in zonnewarmte specialiseert, blikt terug op een bijzonder jaar en vooruit op de trends die komen gaan.

Kees Molenaar, accountmanager bij G2 Energy: “Bedrijven zagen hun kans schoon om te investeren in duurzame energie aan het begin van de crisis, maar eenmaal in gesprek kwamen de onzekerheden boven. Omdat er financiële onzekerheid in het verschiet lag, werden projecten uitgesteld.”

G2 Energy heeft in tegenstelling tot veel andere bedrijven uit de PV-sector geen leveringsproblemen hoeven ervaren als gevolg van de coronacrisis. “We doen vrijwel alle bewerkingen in eigen huis. De collector wordt hier gebouwd en we produceren de onderdelen ervoor zelf.”

Onuitputtelijk
Molenaar ziet momenteel gemeentes wakker worden. “Gemeentes moeten aan de slag met de proeftuinen. Nu het zonnige seizoen aanbreekt, lijkt het bij hen door te dringen dat de zon ook goed is voor warmte.” Hoewel hij van mening is dat er vrij laat wordt aangehaakt, is hij natuurlijk te spreken over de ontwikkeling.

Ook is het niet onlogisch, als je weet hoe simpel het volgens Molenaar kan zijn: “Bodembronnen zijn uitputtelijk, de zon is dat niet en is ook nog eens gratis. Als je een stadsverwarming op gaat zetten, is de zon de goedkoopst denkbare bron daarvoor.”

Combinatie
Ook begrijpt Molenaar dat we nooit alleen de zon zullen gaan gebruiken. Mocht er een fabriek in de omgeving staan die heel veel restwarmte opwekt, dan kan dat volgens hem ook interessant zijn. Hij vertelt dat G2 Energy momenteel hard bezig is met de mogelijkheid om bronnen te combineren. “We werken samen met verschillende partijen om gecombineerde warmtevoorziening te kunnen realiseren.”

Klaar voor de toekomst
G2 Energy is continu op zoek is naar samenwerkingen om elkaars producten te kunnen versterken. Zo wordt er samengewerkt met leveranciers van warmtepompen. Het doel is om een totaaloplossing te realiseren die het jaar rond functioneert, en in één keer de gehele warmtevraag invult. “Zo maken we ons klaar voor de toekomst”, sluit Molenaar af.

G2 Energykees molenaarZonthermiezonnewarmtedubbelgebruikcombinatieagrarische sector

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Warmtepomp Business Day

8 september 2021
11:30 - 17:30
Bimhuis Amsterdam

Dutch New Energy Research

Lees verder

Event: Duurzaam Verwarmd

Logo Duurzaam Verwarmd
28 september 2021 - 30 september 2021
9:00 - 17:00
Expo Haarlemmermeer

Duurzaam Verwarmd

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Urgenda aanpak naar gasloos wonen

29 september 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Blauwgroene daken

6 oktober 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu