Geen jeuk bij installeren Master ISO AKS Demper

13.05.2021 | Innovatie Simone Tresoor

Geen jeuk bij installeren Master ISO AKS Demper

Viel ventilatie voorheen nog wel eens onder de afdeling ‘sluitpost’, sinds corona wordt het uitermate serieus genomen. Henry Kale, accountmanager bij Panflex, specialist in flexibele rookafvoersystemen en ventilatieslangen, vertelt dat ontwikkelingen een enorme vlucht hebben genomen.

Panflex is 100% Nederlandse producent van rookgas- en ventilatieslangen waarbij een veilig en gezond binnenklimaat voorop staat. Door het gebruik van innovatieve materialen zorgen zij voor comfortabele huizen, een gezonde leefomgeving en happy buildings, maar ook blije installateurs.

100% jeukvrije isolatiewol
De accountmanager legt uit: "De antibacteriële coating in een aantal slangen draagt bij aan schone lucht zonder bacteriën of schimmels. Het op nanozilver gebaseerde systeem zorgt voor veilig en schone ventilatie zonder geur. Het heeft geen effect op het milieu en is volledig ecologisch. En door de antimicrobiële werking worden allerlei gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen en longaandoeningen voorkomen."

"De flexibele ventilatieslangen zijn ruim 50% lichter dan stalen kanalen, waardoor de installatietijd wordt gereduceerd en het transport vereenvoudigd. Naast flexibel zijn de slangen ook betrouwbaar. Zo bestaat de AluGuard ventilatieslang uit meerdere lagen aluminium en polyester. Met een totale dikte van 74 micron, versterkt met een hardstalen spiraaldraad kan er gemakkelijk een overspanning van 3 meter worden verkregen tussen twee ophangpunten. Voor de thermisch en akoestisch geïsoleerde ventilatieslangen wordt gebruik gemaakt van 100% jeukvrij isolatiewol die weinig geur of stof afgeeft. Ook is de isolatie praktisch onbrandbaar en zeer geluiddempend." 

Ideaal voor WTW-unit
“Echt trots zijn we bij Panflex op de Master ISO AKS Demper”, vertelt Kale. “Deze energie-efficiënte flexibele geluiddemper is speciaal ontwikkeld om hoge en lage tonen te dempen in ventilatie- of airconditioningssystemen. De binnenzijde is voorzien van een dunne non-woven binnenslang van polyester, die voorkomt dat glaswoldeeltjes in de luchtstroom terecht komen. Deze geluiddempers zijn voorzien van een gekraalde rand met een overmaatse diameter van 6mm, hierdoor zijn ze gemakkelijk te installeren.”

“Hij is ook goed verkrijgbaar”, vervolgt Kale, “als je vandaag besteld heb je hem morgen in huis. De groothandel kan op locatie afleveren dus je hoeft geen voorraad te hebben. Ook wordt hij oversized geleverd, waardoor hij altijd past en gemakkelijk is om te installeren. Verdere pluspunten zijn de sterke buitenmantel, de goede volumestroom, het dempen van het geluid van de unit en de non-woven-doek die voorkomt dat er deeltjes isolatiewol vrijkomen. Verder gebruiken wij ecose-isolatiewol, waardoor het verwerken geen jeuk oplevert, je kunt dus zonder handschoenen installeren en de klant krijgt geen deeltjes in de lucht. Echt een ideaal product voor een WTW-unit.”

panflexventilatieslangenAirconditioningventilatieHollands productrookgasslangen

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Opleidingen Advieskunde en Duurzame Energie

Logo PHOE
12 april 2022 - 28 juni 2022
13.00 - 17.00 uur Duurzame Energie 8.30 - 12.30 uur Advieskunde
Naarden

PHOE

Lees verder

Event: 22 juni 2022: Kennissessie ‘Startmotor katalysator voor energietransitie?’

Logo Stichting Warmtenetwerk
22 juni 2022
van 12.00 tot 18.00 uur
Beeld en Geluid, Zeestraat 82 in Den Haag

Stichting Warmtenetwerk

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu