Huur een hybride warmtepomp

24.09.2021 | Nieuws Joyce Beuken

Huur een hybride warmtepomp

Econic, speler in de residentiele verduurzamingsmarkt, gaat hybride warmtepompen verhuren. De pomp kan slapend worden terugverdiend op de gemiste stookkosten.

De module is vanaf 36 euro per maand te huren. Daarbij zitten zowel de installatie als het onderhoud inbegrepen. Het bedrag is afhankelijk van de grootte van de warmtepomp. Op dit moment verhuurt Econic de Elga Ace van Remeha in de uitvoeringen met een vermogen van 4 kilowatt en 6 kilowatt . “Het abonnement op de 6 kilowatt-uitvoering is iets hoger, dat komt uit op 40 euro”, zegt Econic-oprichter Frits Verhoef.

Bespaargarantie
Er wordt een energiebespaargarantie gegeven. Deze wordt bepaald op basis van een aantal kerngetallen van de woning, zoals het jaarlijkse gasverbruik en het bouwjaar. De klant weet daarmee zeker dat de huur een besparing oplevert. Dit gaat om 5 tot 10 euro per maand, stelt Verhoef.

Econic mikt op bestaande bouw, aangezien nieuwbouwwoningen doorgaans niet op het gas zijn aangesloten. De module wordt dan naast de hangende gasketel geplaatst. “Bij oudere ketels zullen we adviseren om tegelijk ook de gasketel te vervangen”, zegt Verhoef. De gasketel zit niet bij het abonnement inbegrepen, maar wordt bij onderhoudsbeurten wel meegenomen.

Landelijke dekking
Econic maakt voor de uitrol gebruik van het installateursnetwerk van Remeha, dat landelijke dekking heeft. Momenteel zijn zij ook nog in gesprek met andere grote installateurs door het hele land.  

econichybride warmtepomphuurverhurenRemehafrits verhoef

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Opleidingen Advieskunde en Duurzame Energie

Logo PHOE
12 april 2022 - 28 juni 2022
13.00 - 17.00 uur Duurzame Energie 8.30 - 12.30 uur Advieskunde
Naarden

PHOE

Lees verder

Event: 22 juni 2022: Kennissessie ‘Startmotor katalysator voor energietransitie?’

Logo Stichting Warmtenetwerk
22 juni 2022
van 12.00 tot 18.00 uur
Beeld en Geluid, Zeestraat 82 in Den Haag

Stichting Warmtenetwerk

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu