Informatie over een warmtenet nodig? Gebruik de Warmteprojectentool

08.10.2021 Jan de Wit

Informatie over een warmtenet nodig? Gebruik de Warmteprojectentool
©Stichting Warmtenetwerk

Stichting Warmtenetwerk heeft, in samenwerking met Talent voor Transitie, de Warmteprojectentool ontwikkeld. Met deze tool kunnen gemeenten, woningcorporaties en de warmtebranche eenvoudiger en sneller inzicht in de sector krijgen. Bestaande en nieuwe initiatieven kunnen van elkaar leren zodat in iedere wijk of situatie de juiste keuze wordt gemaakt.

In Nederland zijn er nu al bijna vierhonderd aangesloten warmtenetten. Grote en kleinere netten die worden gevoed vanuit verschillende hoofdbronnen, met verschillende temperatuurniveaus. Dat vraagt om meer informatie en inzicht om maatwerk te kunnen leveren.

De Warmteprojectentool laat initiatiefnemers eenvoudig praktijkvoorbeelden vinden die het best aansluiten bij hun project. De tool geeft inzicht in wie het warmtenet beheert, hoe groot het is, uit welke componenten het is opgebouwd, in welke mate bewoners betrokken zijn en waar meer informatie te vinden is om contact op te nemen met de betrokken partijen.

Zo brengt de tool partijen samen en bundelt het alle beschikbare data tot een geografische weergave van alle warmtenetten in Nederland. Met de filterfunctie en een klik op de kaart, is alle informatie over ieder project direct toegankelijk.