Leer je toekomstige collega nu al kennen

03.05.2022 | Column Martijn Mengerink

Leer je toekomstige collega nu al kennen

We zien dagelijks in het nieuws dat de ontwikkelingen in het energievraagstuk elkaar in rap tempo opvolgen. Installatiebedrijven worden overstroomd met aanvragen voor voorzieningen ter verduurzaming zoals zonnepanelen en warmtepompen. In deze column aandacht voor het toekomstperspectief.

Dagelijks krijgen wij bij Duurzaam Bouwloket bewoners van koop-, huur- en VVE-woningen aan de telefoon die met groot enthousiasme aan de slag willen gaan met verduurzaming van elektriciteit en warmte. Ook zien wij bij onze inkoopacties dat bedrijven met veel inzet meedoen. Dit is natuurlijk allemaal goed nieuws, maar de vraag is echter groter dan we nu aankunnen. Wij zien bij bewoners veel begrip als installateurs niet direct aan de vraag kunnen voldoen. Zolang hij daar maar open en transparant over communiceert met zijn klanten.

Op vakantie
De vakantieperiode komt eraan en we kunnen weer lekker op reis en echt even afstand nemen. Ongetwijfeld spookt het de installateur tijdens dit soort momenten door het hoofd: “Hoe moet het nu verder met de personeelsschaarste en wat kan ik doen om kansen te benutten?” Dan is het goed om een beeld te vormen hoe de toekomst voor de installateur eruitziet en wat daarvoor nodig is. Voor een duurzame toekomst is het belangrijk je klanten ook op langer termijn blij te maken.

De collega van de toekomst
Denk, zittend in je vakantiestoel, eens na hoe je toekomstige collega’s binnenhaalt. Met een eenvoudige vacatureplaatsing ben je er niet meer. Misschien eens goed het werven van collega’s over een andere boeg te gooien. Leer-werkplekken zijn dé manier om de collega van de toekomst te leren kennen.

De scholier van nu is de vakman die morgen jouw klanten blij maakt. Die collega heeft via school zijn gave werkplek bij jou al gevonden. Kijk daarbij naar de totale mens en heb ook aandacht voor het leven buiten het werk. Hoe mooi is wanneer er collega’s in de buurt wonen en je via hen niet alleen klanten maar ook collega’s van de toekomst leert kennen? Uiteindelijk is het allemaal mensenwerk.

Met het dit in het achterhoofd wens ik iedereen alvast een fijne vakantie en een uitgeruste terugkomst op weg naar een duurzame toekomst!

duurzaam bouwloketinstallateur van de toekomstcollega'swerk/leertraject

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Energiecoöperaties: Vrouwen in de energietransitie

24 maart 2023
16:00 -18:30
Provinciehuis Zuid-Holland

Energie Samen Zuid-Holland en 75inQ

Lees verder

Training: Hydraulische Schakelingen voor Verwarmen en Koelen

27 maart 2023 - 28 maart 2023
09:00 - 16:30
Intechnium Gebouw

TVVL

Lees verder

Training: Warmtepompen utiliteit

28 maart 2023
09:00 - 16:30
Intechnium Gebouw

TVVL

Lees verder

Training: Prestatiemonitoring en -analyse van HVAC-installaties

29 maart 2023
13:30 - 21:00
Intechnium Gebouw

TVVL

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de duurzame warmtesector?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Abonneer nu