Musk wil Tesla warmtepompen aanbieden voor thuis

06.12.2021 | Nieuws Joyce Beuken

Musk wil Tesla warmtepompen aanbieden voor thuis

Miljardair Elon Musk stelt dat zijn bedrijf, Tesla, de residentiële warmtemarkt gaat betreden, dat schrijft ACHR News. Volgens Musk gaat het bedrijf de apparatuur die het voor elektrische auto’s gebruikt aanpassen voor thuisgebruik.

Hoewel dit idee minder ambitieus is dan zijn plannen om Mars te koloniseren, en bijna geen details bevat, heeft het veel belangstelling getrokken van het publiek en van mensen in de HVAC-industrie. Toch staat niet iedereen te springen om een verwarmde woning à la Tesla. "Tesla doet het niet zo goed in de ranglijsten, deels vanwege de betrouwbaarheidsproblemen die eigenaren rapporteren over de warmtepompen en airconditioning in hun Tesla's," aldus James McQueen, communicatiespecialist voor Consumer Reports.

Ondermaatse prestatie
Veel consumenten hebben online geklaagd dat Tesla's warmtepompen in de auto ondermaats presteren in koude klimaten. Tesla lanceerde zijn Octovalve-warmtepompsysteem in maart 2020. Het nieuwe systeem werd vooral ontwikkeld met het oog op grotere voertuigen in de toekomst. Grotere voertuigen, als Model Y SUV, vergen een krachtigere warmtepomp om zowel warm als efficiënt te kunnen blijven.

De technologie achter de verwarming van de Tesla is baanbrekend voor auto's. Maar voor huizen is dat minder het geval, zegt Mark Wilson, hoofd marketing bij Fire and Ice Heating and Air Conditioning in Columbus, Ohio. "Sommige nieuwsartikelen overdrijven. Er wordt beweerd dat het iets gloednieuw is dat we nog nooit eerder hebben gezien", zegt Wilson. "Het kan de technologie wat vooruit helpen, maar het is technologie die er al is."

Bioweapon Defense
Tesla biedt ook een zogeheten Bioweapon Defense Mode. Deze instelling zet de cabine van de auto onder druk om de hoeveelheid buitenlucht te minimaliseren. Dit is nuttig in situaties zoals een grote natuurbrand. Maar de dramatische naam laat vooral zien waarom mensen opletten als Musk het over een onderwerp als HVAC heeft.

teslaelon muskHVACwarmtepompenelektrische auto

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Uptempo! Lunchwebinar Innovatieve warmtenetten haalbaarder en betaalbaarder

5 december 2022
Online

Topsector Energie

Lees verder

Event: Kom naar het Warmte Congrestival op 8 december!

Logo Stichting Warmtenetwerk
8 december 2022
Van 09.00 tot 18.00 uur
Hart van Holland,

Stichting Warmtenetwerk

Lees verder

Event: Kick-off event: Human Capital Agenda Energietransitie

9 december 2022
De Zalen van Zeven

Topsector Energie

Lees verder

Webinar: Webinar Warmte in Wijken: Inspirerende innovaties & trends voor warmtenetten

12 december 2022
15:00-16:30
Online

Topsector Energie

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu