Reducd trekt verduurzaming door naar geluidskast

25.11.2021 | Innovatie Joyce Beuken

Reducd trekt verduurzaming door naar geluidskast

Het geluidsniveau is een heikel punt bij warmtepompen. Een geluidskast biedt de oplossing. Maar wie verduurzaamt, wil dat natuurlijk zo volledig mogelijk doen. Reducd biedt eerlijk geproduceerde en duurzame geluidskasten om de lijn door te zetten.

Sten Verbruggen was lange tijd research & development engineer bij Philips. Steeds hield hij zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, evenals het opstapje richting het veld waar de grote multinationals staan te wachten.

Gemotiveerd door ervaring 
Tweeënhalf jaar geleden schafte Verbruggen een warmtepomp aan. Een kennis deed hetzelfde. Hoeveel voldoening het hebben van een aardgasvrij warmtesysteem ook heeft, beiden ergerden zich meteen aan het geluid dat het systeem produceerde. “We keken naar opties op de markt, maar als twee ingenieurs bedachten we dat het beter kon.”

Ze ontwierpen een omkasting die het geluid reduceert. Niet nieuw, natuurlijk. Maar wat wel nieuw is aan deze behuizing, is dat er grotendeels gebruik wordt gemaakt van recycled materiaal of materiaal dat makkelijk te recyclen is. De producten worden bovendien in Nederland geproduceerd, wat een flinke verduurzamingsslag oplevert op het gebied van transport.

Doorpakken voor perfect product
Hoewel Reducd zich vanaf het begin al hardmaakt voor duurzaamheid, hoopt het bedrijf met de jaren nog veel verder te kunnen gaan. Verbruggen: “We willen er uiteindelijk naar toe dat we producten terug kunnen kopen als de klant ze niet meer nodig heeft. We zijn nog aan het uitkristalliseren hoe we dit op de markt kunnen brengen, maar het is onze uiteindelijke visie.”

Verbruggen stelt dat het bedrijf in alle opzichten een perfect product wenst te realiseren. “Daardoor is het niet de goedkoopste, hoewel de kast qua prijsniveau wel in de buurt zit van andere merken.”

Direct naar klant
Reducd werkt echter wel samen met een aantal groothandels. “We willen het voor installateurs makkelijker maken om ons te kunnen vinden. Daarom richten we ons zowel op business-to-consumer als business-to-business.” Momenteel heeft het bedrijf drie modellen op de markt in gangbare maten. Aan het einde van het jaar komt er ook een wandmodel bij. “We ontwikkelen ook een geluidsdempende kast voor hybride warmtepompen. We zien een toenemende vraag daarnaar. We zijn nu in de slotfase daarvan.”

De omkasting voor hybride warmtepompen kunnen ook gebruikt worden voor de omkasting van airco's, omdat deze ongeveer dezelfde afmeting hebben, stelt Verbruggen. Verbruggen hoopt het assortiment alsmaar breder te kunnen maken. “Van goedkoop naar duurder, maar ook van milde geluidsreductie tot volledig geluidsloos.”

De geluidskasten zijn toepasbaar op alle warmtepompen. “We willen ons niet aan één merk verbinden”, legt Verbruggen uit. De standaardmaten zijn toepasbaar op 95 procent van de modules op de markt. De overige 5 procent? “Daar kunnen we oplossingen op maat voor realiseren”, belooft Verbruggen.

reducdsten verbruggengeluidskastreductiegeluidseisgeluidsnormgeluidsoverlastgeluidsniveauRecyclingduurzaammateriaal

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Cursus Warmtenetten in 2 dagen

11 oktober 2022
09:00 - 16:30
Woerden

TVVL

Lees verder

Event: RES-congres ‘Werken aan onze toekomst’

2 november 2022
10:00 - 17:00
congrescentrum NBC

RES

Lees verder

Seminar: ‘Toepassing WKO-installatie op campussen, kantorenparken en bedrijventerreinen’

3 november 2022
13:00 - 17:30
Technische Universiteit Delft

Branchevereniging Bodemenergie

Lees verder

Event: Kennisevent Twinleidingen, 10 november 2022

Logo Stichting Warmtenetwerk
10 november 2022
van 13.30 tot 17.30 uur
Van der Valk Hotel Tiel, Laan van Westroijen 10

Stichting Warmtenetwerk

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu