Subsidie voor ventilatie schoolgebouwen bijna op

24.02.2021

Subsidie voor ventilatie schoolgebouwen bijna op
Pixabay

De subsidieregeling waarmee gemeenten de ventilatie van hun schoolgebouwen kunnen aanpakken, is al een goed eind op, zo meldt de Algemene Onderwijsbond. Na zes weken zijn 547 aanvragen binnen gekomen, samen goed voor 82 van de beschikbare 100 miljoen euro.

Van alle schoolgebouwen in het po en vo heeft nog geen derde de ventilatie bewezen op orde. Dat bleek dit najaar uit onderzoek van het Landelijk coördinatieteam ventilatie op scholen. Het onderwerp is door corona en de invloed van ventilatie op de verspreiding van het virus, hoog op de agenda komen te staan. Veel scholen kiezen er nu voor om regelmatig de ramen op te gooien.

Nog 260 miljoen euro extra

De 100 miljoen euro die wordt verdeeld via de zogenoemde Suvis-regeling geldt voor verbouwingen die tussen 1 oktober en eind december van dit jaar starten, en die uiterlijk eind 2023 moeten zijn afgerond. Naast deze euro wil de overheid nog 260 miljoen euro uittrekken voor betere ventilatie op scholen. Het demissionaire kabinet bepaalt dit jaar nog hoe dit resterende bedrag moet worden besteed.