Tijd voor tegengas: zondag 27 maart is DAGtegenGAS

24.03.2022 | 't Hoekje Simone Tresoor

Tijd voor tegengas: zondag 27 maart is DAGtegenGAS

Zondag 27 maart is het tijd voor tegengas tegen de afhankelijkheid van (Russische) fossiele brandstoffen. De dag is in het leven geroepen door een groep experts uit de energiewereld.

Dit wordt niet alleen gedaan voor Oekraïne, maar ook voor meer onafhankelijkheid, een lagere energierekening en het vertragen van klimaatverandering. Hoe? Door middels deze dag zoveel mogelijk gas-gebruikers aan te sporen hun energieverbruik systematisch te verminderen.

Hoe kun jij helpen?
Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om te besparen. Ben je overheid, een bedrijf of schoolinstelling? Geef het goede voorbeeld en zet in het weekend de verwarming en lichten uit en de verwarming door de weeks lager. Staat de cv-ketel al op 60 graden Celsius? Faciliteer en help lokaal initiatief zoals het plakken van radiatorfolie en zethemop60. Ben je horeca? Zet de terrasverwarmers uit en deel dekens uit. En ben je installateur? Dan zet je bij klanten de cv-ketel al op 60 graden Celsius toch?

Wil je zelf een actie organiseren?
Die kun je aanmelden op www.dagtegengas.nu. Daarnaast kun je taggen bij foto's en berichten met #dagtegengas en @dagtegengas op Twitter en Instagram. De campagne-kit vind je hier.

Allereerst wordt geprobeerd zoveel mogelijk blijvende acties te stimuleren. Dus niet alleen een dagje de verwarming uit maar consequent de verwarmingstemperatuur lager en beter afgesteld.

dagtegengasafhankelijkheid27 maartfossiele brandstoffenoekraineLagere energierekeningklimaatveranderingbesparenverminderenzetmop60

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Energeia Energy Tour

26 september 2022
10:00 - 17:00
Beeld en Geluid

Energeia

Lees verder

Webinar: Webinar - Aardgasvrij maken van wijken en gebouwen

28 september 2022
19:30 - 21:00

RES

Lees verder

Event: Workshop over toepassing Bodemenergie op NS Station Eindhoven

29 september 2022
13:00 - 17:30
NS Station Eindhoven

Gebruikersplatform Bodemenergie

Lees verder

Training: Cursus Warmtenetten in 2 dagen

11 oktober 2022
09:00 - 16:30
Woerden

TVVL

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu