Topdrukte bij isolatiebedrijven

06.10.2021 Simone Tresoor

Topdrukte bij isolatiebedrijven

Mensen willen massaal hun huis isoleren. Dit heeft alles te maken met de stijgende gasprijzen, schrijft het Algemeen Dagblad. Tot het eind van het jaar krijgen mensen nog een deel van het geld dat zij aan isolatie besteden terug als zij minimaal twee energiebesparende maatregelen nemen. Soms scheelt dat 30 procent van het totaalbedrag.

Uit gegevens van de Hypotheker blijkt dat één op de vijf hypotheken wordt gebruikt voor het verbouwen of verduurzamen van de woning. Veel mensen investeren graag in hun woning nu de woningmarkt zo oververhit is. Ook zijn consumenten meer op de hoogte van verduurzamingsmaatregelen.

Levertijd loopt op
Momenteel hebben veel isolatiebedrijven een wachttijd van zeker zes weken, maar die loopt op omdat isolatiebedrijven een levertijd van acht tot twaalf weken hebben. Daarbij komt dat de werkzaamheden voor 1 januari moeten zijn uitgevoerd met het huidige subsidieplan en veel bedrijven hun agenda staat al helemaal vol.

Zelf doen
Zelf aan de slag gaan is een optie. De zolderbalken in de glaswol zetten is niet heel moeilijk maar onder de vloer wordt het al een stuk ingewikkelder. Tochtstrips zijn de eenvoudigste isolatiemaatregel. Die zijn vrij gemakkelijk aan te brengen en zorgen dat je minder warmte kwijtraakt en houden kou buiten.