Voorwaarden MOOI-subsidie 2022 gepubliceerd

15.12.2021 Jan de Wit

Voorwaarden MOOI-subsidie 2022 gepubliceerd

Onlangs zijn de vernieuwde voorwaarden voor de Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI)-subsidie ronde in 2022 gepubliceerd in de Staatscourant. De MOOI-regeling stimuleert innovatieve oplossingen om de CO2-uitstoot in Nederland te verlagen. Vanaf 1 april 2022 kunnen samenwerkingsverbanden een vooraanmelding van hun project indienen.

“Voor de missie gebouwde omgeving (24,4 miljoen euro subsidie) kunnen voorstellen worden ingediend op de thema’s: spijtvrije renovaties en duurzame collectieve warmtevoorzieningen”, zo legt Guus Mulder programmamanager versnelling energierenovaties van woningen en gebouwen bij TKI Urban Energy, uit op LinkedIn.

“De regeling is bedoeld om bedrijven te ondersteunen bij het ontwikkelen van innovatieve producten, diensten en processen die bijdragen aan de doelstellingen voor 2030 uit het Klimaatakkoord voor de gebouwde omgeving en de daarvoor benodigde samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen te stimuleren.”

Aanvullende informatie wordt binnenkort bekendgemaakt op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Vooraanmelding moeten uiterlijk 19 april binnen zijn. De deadline voor het definitieve voorstel is 9 september.