Warmte Powervrouw: Bianca Verhage (WARP Systems)

13.01.2022 | 't Hoekje Joyce Beuken

Warmte Powervrouw: Bianca Verhage (WARP Systems)

Bianca Verhage groeide op in een boerengezin in een klein dorp nabij Gouda. Verder studeren leek er niet in te zitten, maar middels een creatieve route kwam de powervrouw uiteindelijk toch terecht op de stoel van projectmanager bij WARP Systems, leverancier van duurzame vloerverwarming.

“Ik groeide op in Haastrecht. Na de MAVO was het niet vanzelfsprekend dat er verder kon worden gestudeerd. In het grote gezin met zes broers en zussen en beperkte middelen was doorleren niet heel gangbaar. Ik ging dan ook, na een bescheiden werk- en leeropleiding, direct aan de bak.” Verhage vatte letterlijk de koe bij de horens: ze werkte lange tijd in een slagerij.  

Studie na studie
Via Randstad kreeg ze de kans om terug de schoolbanken in te gaan, die ze met beide handen aangreep. Ze volgde een interne secretariële opleiding, waarna ze bij het UWV aan de slag ging. Ze was echter nog niet uitgestudeerd. “Hierna volgende ik de opleiding Bedrijfskunde en was zelfs hoogzwanger toen ik afstudeerde.”

Verhage bleef vijftien jaar bij het UWV werken. “Ik was tegen die tijd klaar voor een nieuwe uitdaging.” Via Facebook stuitte ze toevallig op een vacature in haar huidige woonplaats, Nieuwkoop. “Een vacature voor planner bij WARP Systems. Ik was nog helemaal niet bekend met het bedrijf, maar ik heb affiniteit met organisatorisch werk dus besloot ik te solliciteren.”

Van enkel installeren naar service
Verhage mocht op gesprek komen bij WARP Systems. “Er was gelijk een klik. Na een tweede gesprek werd mij de functie manager installatie en techniek aangeboden waar plannen ook een groot onderdeel van is. Ik werk er nu iets langer dan een jaar. Mijn eerste taak was ons installatie team uit te breiden en te professionaliseren. Ik begon met twee medewerkers en ondertussen zijn we met zijn achten."

WARP Systems doet inmiddels veel meer dan alleen de installatie. “We verlenen ook service. We hebben twee technische adviseurs die locatiebezoeken doen om te kijken of een ruimte geschikt is voor onze systemen. Ook sta ik dagelijks in contact met de installateurs en dit werkt vanuit beide kanten goed.”

Vrouwen staan hun mannetje
Verhage groeide op in een mannencultuur. De installateurs met wie ze nu samenwerkt zijn ook nagenoeg allemaal mannelijk. “Maar dat ben ik dus wel gewend, om omringd te zijn door mannen”, lacht ze. “Op kantoor hebben we overigens genoeg dames in dienst.”

“We krijgen wel eens een telefoontje van iemand met een technische vraag, die zegt: ‘verbind me maar door met een man.’ De vrouwen hier staan op zulke momenten wel hun mannetje. Wij kunnen 90 procent van de vragen namelijk gewoon zelf beantwoorden.”

Verhage besluit: “De route die ik heb gevolgd zorgt ervoor dat ik mij helemaal thuis voel in deze functie. Ik weet bij de eerste zin al met wie ik te maken heb en dat maakt communiceren wel een stuk makkelijker. Zowel met onze eigen mensen als klanten. Onze service en kwaliteit staan voor een A-merk en ons team draagt dat met plezier uit. niks is zo leuk om een installatie af te ronden met een glimlach op het gezicht van de klant, en op die van mijn eigen installateurs.”

Heb jij op je werk in de duurzame warmtesector een powervrouw rondlopen die wij mogen interviewen? Stuur een mailtje naar joyce@warmte365.nl.

WARP SystemsWARPVloerverwarmingvloerduurzame verwarmingBianca Verhagepowervrouwloopbaancarriere

Bedrijvenregister

Agenda

Event: EZK-evenement: Partners in energie-uitdagingen 2022

24 januari 2022 - 27 januari 2022
09:00 - 17:00
online

RVO, NVDE & MKB NL

Lees verder

Webinar: Utiliteitsgebouwen in Aardgasvrije Wijken

27 januari 2022
10:00 - 12:00
online

Platform31

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Warmtenet Den Haag, geleerde lessen

10 februari 2022
10:00 - 11:30
online

AEDES

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Wijkwarmte Atlas

16 februari 2022
10:00 - 11:30
online

De Alliantie

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu