Warmte Powervrouw: Amber Harms

21.01.2021 | 't Hoekje Joyce Beuken

Warmte Powervrouw: Amber Harms

Op 5 januari spreek ik met Amber Harms, tijdens haar eerste werkdag bij Monarch. Het is voor haar geen onbekende omgeving. Het bedrijf is in handen van haar ouders. Toch is het niet vanzelfsprekend dat Harms zich bij het bedrijf van haar familie voegt. De jonge vrouw heeft in korte tijd een indrukwekkend CV opgebouwd waarin duurzaamheid een leidraad vormt.

Wat heb je gedaan voor je bij Monarch terechtkwam?

Ik heb bedrijfswetenschappen gestudeerd aan de VU, gevolgd door een master strategisch management aan de Erasmus Universiteit. Direct daarna ben ik aan de slag gegaan bij Nestlé, het grootste voedingsconcern van de wereld. Ik ben van 300.000 collega’s naar 40 gegaan.

Wat was je rol binnen Nestlé?

Ik startte bij Nestlé als trainee binnen het Young Talent Program. Ik begon als vertegenwoordiger in de buitendienst. Daarna werd ik productmanager voor chocolademerken, zoals Lion en Smarties. In die rol ben ik me gaan verdiepen in de duurzaamheidsstrategie van cacao en de bredere rol van betekenis die wij als fabrikant konden spelen, naast het aanbieden van een lekker product. Van het onder de juiste omstandigheden verbouwen van de cacaovrucht bij de boer tot aan verantwoorde marketing en communicatie aan de consument.

Na deze rol wilde ik heel graag datgene wat ik voor chocola had gedaan, voortzetten bij andere productgroepen. De functie Creating Shared Value specialist is daarna gecreëerd. Dat hield in dat ik de categorieën ondersteunde hoe ze naast de commerciële doelstellingen, ook sociale en ecologische waarden konden creëren. Doordat het een nieuwe rol was kon ik hem zelf vormgeven, een gave kans in zo een grote organisatie. Met de vele kennis in huis en de schaal was iedere kleine stap vooruit toch een mooie impact.

In totaal heb ik bijna zes jaar bij Nestlé gewerkt, voor het overgrote gedeelte voor de Nederlandse markt en tijdelijk ook voor de landen in Europa, Midden Oosten, Noord-Afrika vanuit het zone-team in Brussel.

Vanwaar de keuze om iets nieuws te gaan doen?

Een jaar geleden ging ik met zwangerschapsverlof. Ik sprak met mijn toenmalige manager af om die tijd ook te benutten om na te denken over mijn vervolgstap. Natuurlijk stond mijn leven op dat moment in het teken van mijn nieuwe gezin en familie. Ik kreeg toen het overtuigende gevoel dat hét perfecte moment was aangebroken om aan de slag te gaan bij het bedrijf van mijn ouders.

De overeenkomst tussen Nestlé en Monarch lijkt op het eerste gezicht misschien ver te zoeken, maar er zijn mooie parallellen te trekken.

Bij Nestlé draait het om voeding. Voeding is een hele primaire basisbehoefte, dat weet iedereen. Toen ik vanochtend onderweg naar Monarch was, bedacht ik me dat ik nu met een andere primaire basisbehoefte aan de slag ga, namelijk warmte. Beide zijn essentieel en als je kijkt naar duurzaamheidsvraagstukken van vandaag spelen voedsel en warmte ook allebei een zeer grote rol in wat we van de wereld van morgen maken. En dat nou juist de vraag die ik mezelf iedere dag stel ‘Hoe kunnen we op een verantwoorde en toekomstgerichte manier met de wereld omgaan?’

Dus in deze keuze was het ook weer het duurzame aspect waar mijn hart sneller van gaat kloppen, en dat maakt al met al de keuze om deze stap te maken voor mij een hele logische.

Wat wordt je rol bij Monarch?

Wat ik nu bij Monarch wil doen is erg in lijn met wat ik bij Nestlé gedaan heb. Ik wil me bezig houden met de toekomst van het bedrijf en de relatie met duurzaamheid. Het aandeel van hernieuwbare energie zal alleen maar groeien. Op dit moment zorgen zonnepanelen voor warm water en warmtepompen nog voor een klein percentage van de omzet; mooie uitdaging om dat te laten groeien.

Dat het bedrijf een slag kleiner is dan waar ik vandaan kom is ook een voordeel. Bij een gigantisch concern als Nestlé kosten grote veranderingen tijd. Bij Monarch kan dat sneller en kan ik echt mijn eigen koers gaan varen.

Hoe is het om in het bedrijf van je familie terecht te komen?

Ik kwam er vroeger ook vaak, maar dan meer als visite. Nu kom ik er echt binnen als werk en dat is heel anders. Het bedrijf is altijd het derde kind geweest van mijn ouders, naast mijn zusje en mij. Het ging aan de eettafel dan ook vaak over Monarch. Ik ken het bedrijf dus goed, maar het reilen en zeilen dat moet ik nog leren.

Ik weet dat mijn ouders stiekem echt wel hoopten dat ik uiteindelijk bij Monarch zou komen werken, maar dat hebben ze nooit echt uitgesproken. Ze hebben zowel mij als mijn zusje nooit het gevoel willen geven dat er een bepaalde verwachting is. Mijn vader zegt altijd: “Leef je droom.” Ze hebben me ook nooit gevraagd om bij Monarch te komen. Toen ik aangaf dat ik serieuze interesse had sprongen mijn ouders een gat in de lucht. Dat was een mooi compliment, dat ze dat vertrouwen in mij hebben.

Uiteindelijk wil ik het bedrijf opvolgen.Daar is nog geen concrete timing aan gekoppeld. Wat ik wel al kan zeggen is dat ik in een warm bad ben beland en uitkijk naar al het Monarch-moois dat nog gaat komen, met kwalitatieve en duurzame Weishaupt-producten waar we op kunnen bouwen.

Monarchamber harmspowervrouwnestleDuurzame installatietechniekduurzaamheid

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Duurzaam Verwarmd

Logo Duurzaam Verwarmd
28 september 2021 - 30 september 2021
9:00 - 17:00
Expo Haarlemmermeer

Duurzaam Verwarmd

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Urgenda aanpak naar gasloos wonen

29 september 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Blauwgroene daken

6 oktober 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: De warmtewissel

13 oktober 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu