"We bieden een standaardoplossing voor een niet-standaardprobleem"

17.09.2021 Joyce Beuken

"We bieden een standaardoplossing voor een niet-standaardprobleem"

Op vakbeurs Duurzaam Verwarmd geeft een breed scala aan innovatieve bedrijven acte de presence. Monarch, leverancier van Weishaupt-warmtepompen, heeft lang gedubd over hoe zij de duizenden bezoekers op een verrassende manier kunnen overtuigen van hun product.

Accountmanager Jurgen Megens en directielid Amber Harms van Monarch vertellen enthousiast over hun plannen voor de aankomende beurs. “De focus komt te liggen op onze bi-block module. Het is de stilste in zijn soort die op dit moment verkrijgbaar is”, begint Harms. “Vooral nu met de strengere geluidseisen rondom buitenunits is daar veel vraag naar.”

Telefoontest
Maar ook een stille binnenunit is in trek. “Het mooie van de beurs is dat je het gelijk kunt demonstreren”, stelt Harms. En dat is ook precies wat het bedrijf van plan is middens de befaamde ‘telefoontest’. Een telefoon waarop muziek af wordt gespeeld wordt in de binnenunit gelegd. Het geluid is dan niet meer hoorbaar. Harms: “We nodigen geïnteresseerde van harte uit om hun oor te luister te leggen op de stand.”

Maar het geluidsniveau is niet het enige pluspunt. “De pomp kan het comfort verhogen door op verschillende niveaus te verwarmen of te koelen. De begane grond wordt bijvoorbeeld via de vloer verwarmd of gekoeld, terwijl in de slaapkamer een ventilator het werk doet.” Een standaardoplossing voor een niet-standaard probleem, zo omschrijft het tweetal het productaanbod.

Kennismaken
Collega Jeroen de Wit spreekt op 30 september tijdens het seminarprogramma op de beurs.  Megens onthult vast dat hier niet alleen het geluidsniveau onderwerp van gesprek is. “Een lucht/waterpomp kampt met een hoog geluidsniveau. Een pomp met een grondbron is niet op iedere locatie mogelijk. De bi-block zit eigenlijk een beetje tussen die twee in. Het is dan ook een mooi alternatief voor beide, maar daar vertelt Jeroen op de beurs meer over.”

Maar Monarch heeft meer voor ons in petto. Harms: “De beurs is natuurlijk de uitgelezen plek om kennis te maken met andere bedrijven en installateurs. Omdat we zo overtuigd zijn van ons eigen product, willen we een potentiële klant blij gaan maken met een gratis systeem.”

Maak kennis met Monarch op Duurzaam Verwarmd 2021, waar ze te vinden zijn bij stand R1. Tickets en meer informatie over de vakbeurs vind je op onze website.