Zo gaat 1 op 5 de hitte te lijf

18.06.2021 | Nieuws Joyce Beuken

Zo gaat 1 op 5 de hitte te lijf

Bij 19 procent van de Nederlandse huishoudens is minstens één airco aanwezig. Dat onthult een onderzoek dat in opdracht van Milieu Centraal werd uitgevoerd.

Meer dan de helft van de aircobezitters heeft een verplaatsbaar apparaat staan. De rest heeft een airco op een vaste plek aan de muur hangen.

De overgrote meerderheid van de Nederlanders koelt op andere manieren. Met name het buiten houden van de hitte is een populaire optie om het hoofd koel te houden. Het merendeel heeft zonwering buitenshuis, zoals rolluiken of dichte gordijnen.

Van de groep die geen airco bezit of wil, geeft 45 procent aan dat de reden hiervoor het hoge energieverbruik betreft. 57 procent van ondervraagden geeft aan al een ventilator in huis te hebben voor verkoeling.

Volgens Milieu Centraal draagt een groene tuin ook een steentje bij aan een koel huis. Planten in de tuin verdampen veel vocht waardoor de omgeving gemakkelijk een paar graden afkoelt. 71 procent van ondervraagden koelt op misschien wel de meest milieuvriendelijke wijze: door ’s avonds of ’s nachts een raam open te houden.

ventilatieafkoelenaircoAirconditioningverkoelinghuishoudenmilieu centraalonderzoek

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Zet uw collectieve warmteproject in de spotlights tijdens de Open Energiedag!

17 september 2022
10:00 - 17:30

NVDE

Lees verder

Event: Open Energiedag

17 september 2022
09:00 - 17:00
Verschillende locaties

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA (windenergie), Holland Solar (zonne-energie), EnergieSamen (energiecoöperaties), Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie.

Lees verder

Webinar: ‘Gasloos met Bodemenergie in de bestaande bouw! Maar hoe dan?

21 september 2022
13:00 - 15:30
online

Gebruikersplatform Bodemenergie

Lees verder

Event: Energeia Energy Tour

26 september 2022
10:00 - 17:00
Beeld en Geluid

Energeia

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu