Belimo en Guangzhou Poolworld Environmental Technology zijn de Best Innovation runner-ups

22.03.2023 | Innovatie Anne Agterbos

Belimo en Guangzhou Poolworld Environmental Technology zijn de Best Innovation runner-ups

Tijdens de vakbeurs Duurzaam Verwarmd werd de prijs voor beste innovatie uitgereikt. Viessmann was door de jury uitgeroepen tot winnaar met de Viessman met de Vitocal 250 / 252 – A. Maar ze hadden goede concurrentie van runner-ups Belimo met de Energy Valve en Guangzhou Poolworld Environmental Technology met de R290 Eco.

Lees ook: Innovatie award Duurzaam Verwarmd gaat naar Viessmann

Belimo en Guangzhou Poolworld Environmental Technology kregen van de jury een eervolle vermelding. In de jury zaten Paul Smorenburg, hoofdredacteur van het vakblad E&W Installatietechniek, Coen van de Sande, directeur van branchevereniging Koudetechniek & Luchtbehandeling NVKL en Maurice Roovers, vakspecialist Klimaat bij Techniek Nederland.

De Energy Valve met Thermische energiemeter van Belimo werd door de jury beoordeeld als een prima oplossing voor de verslimming van bestaande installaties waardoor deze nog efficiënter kunnen werken. Bijvoorbeeld om het klimaat te regelen per vertrek.

Het meten van warmtestromen is volgens de jury vaak nog een ondergeschoven kindje. De door Belimo geleverde combinatie van de thermische energiemeter en de verbeterde Energy Valve maakt een nauwkeurige meting en bewaking mogelijk van warmtestromen en energieverbruik in verwarmings- en koelsystemen.

Als tweede runner-up koos de jury voor de R290 Eco heat series heat pump van Guangzhou Poolworld Environmental Technology. De warmtepomp levert met 75 graden hoge temperaturen. Hoewel de fabrikant zich niet specifiek lijkt te richten op de hybride markt, is het volgens de jury zeker een warmtepomp die een plekje kan veroveren in dat marktsegment.

De warmtepomp kan verwarmen en koelen en heeft met R290 (propaan) een natuurlijk koudemiddel. Op after-sales scoort deze fabrikant in de ogen van de jury minder dan Westerse producenten.

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Dag van de Warmtepomp

8 juni 2023
13:00 - 19:00

Opleidingscentrum GO┬░

Lees verder

Webinar: Uitvoeringsgereed voor het NIP

8 juni 2023
16 uur
nvt

Regionaal Energieloket

Lees verder

Event: Samenwerkdag Rechtvaardige energietransitie

20 juni 2023
12:30 - 17:30
Basecamp

Stroomversnelling

Lees verder

Event: Hybride Verwarmd

21 juni 2023
TivoliVredenburg Utrecht

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de duurzame warmtesector?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Abonneer nu