100 gratis warmtepompen voor energiearme huishoudens in Apeldoorn

19.09.2023 Anne Agterbos

100 gratis warmtepompen voor energiearme huishoudens in Apeldoorn
© Remeha

Remeha schenkt 100 warmtepompen aan energiearme huishoudens in Apeldoorn. Hiermee helpen ze huishoudens om te verduurzamen en wordt de energierekening betaalbaarder.   

De gift werd gepresenteerd tijdens de opening van de fabriek en is onderdeel van het ‘Programma Energietransitie 2023-2030’ waarin gemeente Apeldoorn voor het jaar 2030 10.000 hybride warmtepompen wil hebben geïnstalleerd.

Per 100 verkochte warmtepompen in de gemeente biedt Remeha één warmtepomp aan voor huishoudens die in energiearmoede én onder de armoedegrens leven. Gemeente Apeldoorn stelt een loket open voor aanmeldingen.

Installatiebedrijf T&P Technology neemt de installatie kosten voor zijn rekening. Leroy Teuwsen van T&P Technology reageert: “Onze klanten hebben de financiële middelen om investeringen te doen, zodat zij hun huis duurzaam kunnen verwarmen en zo besparen op de energierekening. Maar de mensen die zo’n besparing juist het beste kunnen gebruiken hebben die middelen niet. Dat voelt scheef, daarom werken we graag mee aan dit lokale initiatief.”