Tweede Kamer wil door met klimaatplannen

06.09.2023 Simone Tresoor

Tweede Kamer wil door met klimaatplannen

Bijna alle fracties zijn het eens dat het klimaatbeleid niet mag stilvallen nu het kabinet demissionair is. Demissionair minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie mag doorgaan met de klimaatplannen.

De Tweede Kamer besloot gisteren geen enkel onderdeel controversieel te verklaren, schrijft NU.nl. Wel worden er nog onderwerpen zoals de salderingsregeling in de Eerste Kamer behandeld waardoor niet alle maatregelen momenteel duidelijk zijn.

Verduurzaming industrie
De Kamer gaat verder praten over onder andere kernenergie en de verduurzaming van de industrie. GroenLinks en de PvdA plaatsen nog wel vraagtekens bij de miljardensubsidies die het kabinet wil gaan geven aan grote bedrijven voor verduurzaming en ze probeerden dit punt dan ook controversieel te verklaren en werden hierin gesteund door de SP. Ze vinden dat het demissionaire kabinet geen bindende juridische afspraken meer mag maken.

Ook de behandeling van de Energiewet kan doorgaan, met onder meer de regeling dat energiebedrijven met meer dan 200.000 klanten dynamische contracten moeten aanbieden. Ook moet het voor netbeheerders mogelijk worden om slimmer gebruik te maken van de ruimte op het volle elektriciteitsnet.