Duurzame beurs Huis & Energie gaat samen verder met vt wonen&design beurs

16 februari 2023

Duurzame beurs Huis & Energie gaat samen verder met vt wonen&design beurs

Na twee succesvolle edities slaat Huis & Energie een weg naar ambitieuze groei in. Duizenden consumenten bezochten de beurs in 2021 en 2022, op zoek naar de beste manier om hun huis te verduurzamen. Om hen een nog betere ervaring te bieden, zal Huis & Energie vanaf dit jaar samen met de vt wonen&design beurs georganiseerd worden.

“Huis & Energie voldoet duidelijk aan een behoefte, een die het afgelopen jaar alleen maar groter is geworden”, aldus Henriette Vrisekoop, directeur van Huis & Energie. “Met deze sterke partner, onderdeel van DPG Media, kunnen we ons publiek een nog completer deelnemersveld bieden. Daar bovenop kunnen ze nu niet alleen ontdekken hoe ze hun energierekening kunnen verlagen, maar  ook hoe ze met het bespaarde geld hun woninginrichting kunnen verfraaien.”

Door de samenwerking met de vt wonen&design beurs zal Huis & Energie in 2023 niet drie maar zes dagen duren. Vaste waarden als de drukbezochte seminarpleinen en de modelwoning, het Milieu Centraal Duurzaam Droomhuis, zullen opnieuw het hart van het energiedistrict vormen.

“Wij zijn ontzettend enthousiast dat de vt wonen&design beurs nu verrijkt wordt met een district dat zo goed op de tijdgeest aansluit”, aldus Ingrid van Schooten, manager events van DPG Media. “Voor de exposanten zijn de voordelen van deze samenwerking evident, met name natuurlijk de veel hogere bezoekersaantallen die wij zullen bereiken. De actieve woonconsument vindt nu alles, maar dan ook echt alles op onze beurs om met hun woning aan de slag te gaan.”

Ook kennispartner Milieu Centraal van Huis & Energie kan zich bijzonder goed vinden in de samenwerking. Directeur Ika van de Pas: “Het blijft essentieel dat Nederland verder verduurzaamt om zo de klimaatdoelen te halen. Wij kijken uit naar de kans om nu nóg meer consumenten in het Duurzaam Droomhuis persoonlijk te informeren en te laten ervaren hoe o.a. een warmtepomp eruitziet, welk isolatiemateriaal te gebruiken en welke stappen zij het beste kunnen nemen om hun huis klaar te maken voor de toekomst.”

De vt wonen&design beurs inclusief het grote Huis & Energie District vindt plaats van dinsdag 3 tot en met zondag 8 oktober in Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen.

Dit artikel is 16 februari 2023 geplaatst door: Good! Events & Media