Oplossingen voor betere ventilatie op school

19 januari 2021

Oplossingen voor betere ventilatie op school

De laatste maanden hebben Nederlandse scholen in een korte tijd veel moeten leren over goede ventilatie. Om zo snel een overzicht te krijgen van alle mogelijkheden en oplossingen is geen kleinigheid. Daar wil Panflex u graag bij helpen.

Bacteriën in het binnenklimaat

De maatregelen rondom het coronavirus maken veel mensen op urgente wijze duidelijk hoe snel bacteriën en virussen zich door de lucht kunnen verspreiden. Hoewel er nog volop onderzoek wordt gedaan naar de verspreiding van het coronavirus door ventilatiesystemen, is het al lang bekend dat verschillende bacteriën in vochtige lucht kunnen groeien.

Scholen, kantoren en ziekenhuizen kwetsbaar

Een mens produceert per uur 30 á 40 gram vocht. Dat is al gauw 1 à 2 liter vocht per persoon per dag. Dus in ruimtes waar veel mensen verkeren is een goede ventilatie van belang om het vocht in de ruimte af te voeren. Want vocht kan schimmelvorming veroorzaken en is de oorzaak van allerlei aandoeningen en ziektes. Door het aanbrengen van een antibacteriële coating in onze flexibele ventilatieslangen, die is gebaseerd op de zuiverende werking van nanozilverdeeltjes, zorgt de slang zelf voor een schonere lucht zonder bacteriën en schimmels. Het gebruiken van nanozilver is veilig, gezond en volledig ecologisch. Het is niet giftig, heeft geen geur en geen schadelijke effecten op het milieu.

Overdracht van bacteriën bestrijden

In ziekenhuizen worden steeds meer nanocoatings toegepast met een antibacteriële werking, bijvoorbeeld op wanden, lichtknoppen en deurklinken. Doel: overdracht van bacteriën bestrijden. Nanozilver wordt vanwege de antimicrobiële eigenschappen ook toegepast in wondgaas, textiel of schoonmaakdoeken. De coatings bevatten vaak nanozilverdeeltjes en soms ook nanotitaniumoxide voor de oxiderende werking. Van zilverionen is bekend dat ze de celdeling van bacteriën remmen. Dit heeft uiteraard alleen effect op bacteriën die zich op het oppervlak bevinden en niet op micro-organismen in de lucht. Bij een vuil oppervlak verliest de coating zijn antibacteriële werking. Producten die een antibacteriële werking claimen, vallen onder de biocidenwetgeving en moeten zijn goedgekeurd voor het specifieke gebruik. Op het etiket is te zien welke biocide het bevat.

De wetenschap achter antibacteriële nanotechnologie

Zilver heeft een lange geschiedenis als natuurlijk antimicrobieel middel in de gezondheidszorg. Gebaseerd op veel wetenschappelijke experimenten is vastgesteld dat zilverdeeltjes effectief werken voor meer dan 600  ziekmakende bacteriën, schimmels, virussen, gisten en parasieten. Maar niet alle nano-zilvertechnologieën hebben dezelfde werking. In de door ons ontwikkelde antibacteriële coating hebben wij antimicrobiële zilverdeeltjes van nano-formaat ingekapseld in een polymeercapsule.

Onze nano-formaat polymeercapsules zijn:

  • Veilig en gezond
  • Sterk antibacterieel
  • Sterk schimmelwerend
  • Absoluut ecologisch, niet giftig, geurloos
  • En heeft geen schadelijke effecten op het milieu

Er komen geen zilverionen vrij op het oppervlak, omdat ze zijn ingekapseld in een polymeer, wat zorgt voor een langdurige antimicrobiële werking. Zilveratomen stralen energie uit in smalle golflengten die leiden tot de vorming van O2- en OH-radicalen. Door de katalyserende werking kunnen ziektekiemen geen immuniteit ontwikkelen tegen de antimicrobiële capsules.

 

Dit artikel is 19 januari 2021 geplaatst door: Panflex

 

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Webinar PACi NX en VRF Airconditioning 15 april 21

Logo Panasonic
15 april 2021
09:30-10:30

Panasonic

Lees verder

Webinar: BENG-vragenuurtje

16 april 2021
10:00 - 11:30
online

Lente-akkoord

Lees verder

Training: Remeha Elga Ace Online

Logo Remeha
21 april 2021
13:00 - 16:00
online

Remeha

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Circulaire en klimaatbestendige renovatie

21 april 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu