Panasonic lanceert innovatieve Aquarea EcoFleX met nanoe™X

30 mei 2022

Panasonic lanceert innovatieve Aquarea EcoFleX met nanoe™X

Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert de Aquarea EcoFleX, het innovatieve flexibele systeem voor energiezuinige verwarming, koeling, schonere lucht en warm tapwater met warmteterugwinning. Ontworpen voor een groenere toekomst.

2-in-1-oplossing
De duurzame en efficiënte Aquarea EcoFleX is ontwikkeld met behulp van geavanceerde warmtepomptechnologie en de eigen unieke expertise. Het systeem biedt een 2-in-1-oplossing door het aansluiten van een luchtkanaalunit op Panasonic nanoe™X-technologie en een Aquarea lucht-water warmtepomp. Afhankelijk van de installatie levert het koele of warme lucht via de kanaalunit en warm water aan radiatoren, vloerverwarming en badkamer.

Energiebesparend en geluidsarm
De warmtepomp biedt zowel warmteterugwinning voor warm tapwater terwijl de airconditioning aanstaat als duale en non-stop verwarming. Dat alles met een uitstekende efficiëntie, energiebesparing en een zeer lage CO2-uitstoot.

De adaptieve kanaalunit met een capaciteit van 7,1 kW en nanoe™X-technologie maakt verticale en horizontale installatie mogelijk. Het heeft een geluidsarme werking tot 22 dB(A) en een compacte behuizing van slechts 250 mm hoog, evenals een ingebouwde waterafvoerpomp.

Innovatieve nanoe™X-technologie
Daarnaast is nanoe™X een uitstekende oplossing voor elke omgeving. De geavanceerde technologie maakt gebruik van hydroxylradicalen, die de groei van 5 soorten verontreinigende stoffen, zoals bepaalde bacteriën en virussen , allergenen, schimmels en bepaalde gevaarlijke stoffen, evenals geuren remmen. Dit natuurlijk optredende proces verbetert 24/7 de bescherming in een ruimte en maakt het een aangenamere plek om te zijn.

De oplossing voor elke ruimte
De binnenunit past in elke keuken, wasruimte of elk ander gewenst deel van het huis zoals de zolder en heeft een slanke behuizing van 600 mm x 598 mm. Dat wordt mede gerealiseerd door het gebruik van de innovatieve U-Vacua-isolatietechnologie van Panasonic. Het hoogwaardige vacuümisolatiepaneel heeft een zeer lage thermische geleidbaarheid en een dun ontwerp. Zo wordt ruimte bespaard en energie-efficiëntie verhoogd. Tevens heeft de binnenunit een ingebouwde watertank van 185 liter voor een grote capaciteit.

Eenvoudig onderhoud en installatie
Panasonic erkent het belang van een goed onderhouden systeem en heeft ervoor gezorgd dat de Aquarea EcoFleX eenvoudig te onderhouden is. Een simpel deuropeningsmechanisme zorgt voor gemakkelijke toegang tot de hydraulische onderdelen. Het heeft ook een verbeterd waterfilter, wat zorgt voor een superieure stofverwijderingscapaciteit voor minder frequente filterreiniging en -onderhoud. Een buffertank is niet nodig voor de EcoFleX, wat de benodigde ruimte, kosten en installatietijd verder vermindert.

Slim comfort
De Aquarea EcoFleX wordt standaard geleverd met ingebouwde Wi-Fi voor slimme bediening en bewaking van het energieverbruik. De meegeleverde Wi-Fi-adapters zorgen voor directe connectiviteit via de Panasonic Comfort Cloud-app, om energiebesparingen en efficiëntere monitoring mogelijk te maken. Het kan ook worden aangesloten op de Aquarea Service Cloud, waardoor installateurs of servicepartners op afstand voor de warmtepomp van hun klanten kunnen zorgen.

Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.nl.

Dit artikel is 30 mei 2022 geplaatst door: Panasonic

 

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Uptempo! Lunchwebinar Innovatieve warmtenetten haalbaarder en betaalbaarder

5 december 2022
Online

Topsector Energie

Lees verder

Event: Kom naar het Warmte Congrestival op 8 december!

Logo Stichting Warmtenetwerk
8 december 2022
Van 09.00 tot 18.00 uur
Hart van Holland,

Stichting Warmtenetwerk

Lees verder

Event: Kick-off event: Human Capital Agenda Energietransitie

9 december 2022
De Zalen van Zeven

Topsector Energie

Lees verder

Webinar: Webinar Warmte in Wijken: Inspirerende innovaties & trends voor warmtenetten

12 december 2022
15:00-16:30
Online

Topsector Energie

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu