Slimme Synergie: Zonnepanelen en Warmtepompboilers

6 februari 2024

Slimme Synergie: Zonnepanelen en Warmtepompboilers

In een wereld van duurzame energie is de combinatie van zonnepanelen en warmtepompboilers een veelbelovende synergie. Boilers dragen bij aan het ontlasten van het energienet door opgewekte stroom om te zetten in warm tapwater.

Deze week kwam het nieuws naar buiten dan Nederland wereldkampioen zou zijn als het om zonnepanelen gaat, tegelijkertijd wordt er vandaag (6 februari 2024) een debat gevoerd over het afbouwen van de salderingsregeling in de eerste kamer. Één ding lijkt in ieder geval zeker; het is zaak dat we opgewekte energie slimmer gaan gebruiken. Thuisbatterijen bieden hierin natuurlijk een uitkomst, maar zijn nog behoorlijk aan de prijs. Bovendien wordt hierop geen subsidie gegeven. De warmtepompboiler biedt echter uitkomst. Overdag is het perfect moment om opgewekte energie om te zetten in warm water. De zon schijnt en is er weinig vraag naar stroom. Door een extern managementsysteem aan te sluiten op de voltvrije PV contacten kun je het elektrische element inschakelen op momenten dat opgewekte energie beschikbaar of het voordeligst is. Is er niet voldoende overcapaciteit? Dan is de boiler alsnog voordelig door 75% van de benodigde energie uit gratis (buiten)lucht te halen. 

Deze functionaliteit biedt een slimme oplossing voor huishoudens die zich voorbereiden op het afschaffen van salderen of de komst van dynamische energietarieven. In een tijd waarin slim omgaan met stroom cruciaal is, biedt de Dimplex Edel warmtepompboiler in combinatie met zonnepanelen dus een veelbelovende stap richting een groenere toekomst.

Dit artikel is 6 februari 2024 geplaatst door: Dimplex