Vensterbankfolie, katten niet blij met nieuwste uitvinding TONZON

26 maart 2021

Vensterbankfolie, katten niet blij met nieuwste uitvinding TONZON

Bij veel woningen komt de warmte die we uit het gas halen niet efficiënt op de plaats van bestemming. Het stookhok is onnodig warm. Daarnaast gaat onderweg veel warmte verloren en eenmaal aangekomen bij de radiator worden de buitenmuur en de vensterbank eerst opgewarmd voordat de warmte de kamer in komt. 

TONZON kwam al eerder op de markt met verschillende effectieve oplossingen voor bovenstaande problemen. Door de ketelfolie wordt het stookhok minder opgewarmd. De bandagefolie wikkel je om buisisolatie en daarmee zorg je ervoor dat het water warmer aankomt op de plaats van bestemming. Tot slot, de radiatorfolie doet onzichtbaar zijn werk op de achterkant van de radiator.

Aan dit cv-optimaliseringspakket is nu een nieuw product toegevoegd, namelijk de vensterbankfolie. Met de vensterbankfolie wordt de vensterbank minder opgewarmd en komt de warme lucht van de radiator makkelijker en sneller de kamer in. Wanneer de warmte sneller de kamer in komt, kan de verwarming wat later aan terwijl de kamer toch op tijd op temperatuur is. Dit zorgt voor een verkorting van de dagelijkse stooktijd. Katten zullen er niet blij mee zijn dat de vensterbank veel minder warm wordt, maar hun baasjes besparen geld en energie. Let wel, hoe breder de vensterbank en hoe dichter deze op de radiator zit, des te groter het besparende effect.

Overigens is de vensterbankfolie maar één van de vele energiebesparende tips van TONZON. Close-in boilers behoren tot de top 3 van energieverslindende apparaten in Nederland. Ook wanneer je geen warm water gebruikt, gaat er energie verloren. Het kost namelijk stroom om het water in de boiler op temperatuur te houden. De buitenkant van de boiler straalt permanent warmte uit. Deze uitstraling kan je eenvoudig voorkomen door de boiler in te pakken met een TONZON folie. Dit kan je bijvoorbeeld doen met de radiatorfolie of de bandagefolie. Afhankelijk van het type bespaar je bij een kleine boiler wel 70 kWh per jaar en dat is makkelijk verdiend. Bij grote boilers is de besparing natuurlijk hoger.

Ga voor meer informatie naar de website van TONZON.

Dit artikel is 26 maart 2021 geplaatst door: Tonzon

 

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Warmtepomp Business Day

8 september 2021
11:30 - 17:30
Bimhuis Amsterdam

Dutch New Energy Research

Lees verder

Event: Duurzaam Verwarmd

Logo Duurzaam Verwarmd
28 september 2021 - 30 september 2021
9:00 - 17:00
Expo Haarlemmermeer

Duurzaam Verwarmd

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Urgenda aanpak naar gasloos wonen

29 september 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Blauwgroene daken

6 oktober 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu