Dagboek van een installateur

18.02.2021 | 't Hoekje Simone Tresoor

Dagboek van een installateur

Schakel altijd een erkend installateur in!

Op een mooie ochtend in augustus zaten mijn collega’s en ik aan een ‘bakkie’ alvorens in onze bussen richting de klant te stappen. Het was een bont gezelschap aan jongere en oudere installateurs en zoals gewoonlijk was het een herrie van jewelste.

Ik zat rustig naast de jongste collega die ons vertelde over een akkefietje dat zich de week ervoor in Spaarndam had afgespeeld. Daar had een thuisklusser een foutje met grote gevolgen gemaakt. Bij het verwisselen van zijn cv-ketel had hij namelijk de waterleiding op de gasleiding aangesloten, waardoor maar liefst 7.000 liter water het gasnet was ingestroomd. Alle collega’s bulderden van het lachen om deze stommiteit. ‘Wat een stumperd, had hij maar een erkend installateur moeten inschakelen.’

Tijdens het gecontroleerd laten wegstromen van het water door de netbeheerder trad Murphys Law in werking: de beveiliging werd ingeschakeld waardoor de gasleiding werd afgesloten. En toen zaten er ineens een kleine duizend huishoudens zonder gas tijdens etenstijd en we weten allemaal dat het lastig koken is zonder gas. Mijn jonge collega zag het helemaal voor zich: een lange oranje fietscolonne aan maaltijdbezorgers die zich door het dorp slingerde en die van hun fiets werden getrokken door hongerige Spaarndammers.

'Ik loop eerst even door naar de keuken en het gasfornuis'

We gingen ieder ons weegs en later die middag ging mijn telefoon, het was de jonge collega en hij had een probleem: “Ik heb hier een ketel vervangen, maar ik krijg hem niet aan. Ik snap er niets van, er zit lekkage in.” Ik ben de beroerdste niet en was vlakbij hem aan het werk, dus fluitend stap ik in mijn bus om dit varkentje wel eens even te wassen.

Aangekomen bij het adres staat hij mij al op te wachten in de gang om me mee te nemen naar de cv-ketel op zolder, maar ik loop eerst even door naar de keuken en het gasfornuis. Het gezicht van mijn collega zal ik nooit meer vergeten; want toen ik een van de knoppen opendraaide liep er in plaats van gas water uit de pit.

dagboekInstallateur

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Webinarreeks na-isoleren van woningen: Lancering Routekaart Na-isolatie

2 maart 2021
10:15 - 12:00

TKI Urban Energy

Lees verder

Webinar: All in One Compact Lucht-Water Warmtepomp 5 maart 2021

Logo Panasonic
5 maart 2021
10:00-11:00

Panasonic

Lees verder

Webinar: Smart Energy Community: Build Together!

6 maart 2021
15:00 tot 16:00 uur.

TKI Urban Energy

Lees verder

Webinar: All in One Compact Lucht-Water Warmtepomp 10 maart 2021

Logo Panasonic
10 maart 2021
19:00-20:00

Panasonic

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu