Nieuw in de sector: Renée Vermeulen, Mark van Minde en Tina Dijkhuizen

08.07.2021 Joyce Beuken

Nieuw in de sector: Renée Vermeulen, Mark van Minde en Tina Dijkhuizen

De duurzame verwarmingssector groeit als kool, en de werknemers ook. In deze rubriek stellen we elke maand een aantal nieuwe gezichten uit de sector voor. Nieuwe collega's vertellen meer over hun carrière, nieuwe baan en hoe de sector hen bevalt.

Wie: Renée Vermeulen
Wat: Junior medewerker sales en marketing
Waar: Solarus

"Dit jaar ben ik afgestudeerd van de MBO-opleiding Horecamanager. Tijdens de studie heb ik verschillende stages gelopen, waarbij je in de praktijk merkt hoe hard werken horeca is. Het is een vak dat je leuk moet vinden, gelukkig was dat bij mij het geval. Maar toen kwam corona en daarmee brak een moeilijke tijd aan voor de branche.

Ik heb een tijdje op een klantenservice gewerkt, maar dat lag me niet erg. Dat merkten mijn ouders ook. Toen ik vroeg of ik iets bij mijn vader op het werk kon doen, dachten mijn ouders met me mee. Zo ben ik bij Solarus terechtgekomen, waar ik naast een stukje social media marketing ook het contact met klanten onderhoud.

Ik doe veel B2B marketing, maar sta ook nauw in contact met particulieren. Daarnaast ben ik aan de slag gegaan met social media. Ik maak content voor Instagram, LinkedIn en Twitter. Daar had ik weinig ervaring mee, maar gaandeweg leer ik snel met verschillende programma’s om te gaan.

Mijn horeca-opleiding komt goed van pas in deze baan. Ik heb regelmatig contact met hotels over de mogelijkheden die onze producten hen kunnen bieden. Wat ik wel eens mis, is hoe actief het werk in de horeca is in vergelijking met mijn nieuwe baan. Ik zit nu iedere dag op kantoor, terwijl ik gewend was om constant in beweging te zijn. Dit is een hele nieuwe wereld voor mij. Gelukkig zijn mijn collega's behulpzaam en geven ze me veel uitleg over de producten en alles wat erbij komt kijken. Ik leer hier elke dag weer wat nieuws."

Wie: Mark van Minde
Wat: Sales manager
Waar: Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd

"Ik heb Commerciële Economie gestudeerd aan het Inholland, maar ook een jaar vastgoed en makelaardij. Tijdens mijn studie had ik altijd een studentenbaantje als verkoper aan de deur. Koude acquisitie, weerleggen tot je erbij neervalt en duizenden verkopen hebben mij gevormd tot de sales medewerker die ik nu ben. Al vrij snel werd ik gepromoveerd tot vestigingsmanager, waar ik mijn eigen vestiging in Alkmaar kon opzetten.

Na drie jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Mijn laatste jaar bij dit bedrijf heb ik doorgebracht als brand sales manager. Ik was verantwoordelijk voor het trainen en coachen van diverse filialen en salesmanagers door het hele land. Maar een nieuwe uitdaging bleef niet uit, en die heb ik gevonden bij Good! Events & Media, het bedrijf achter de vakbeurzen Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd. Sinds een maand werk ik als sales manager voor verschillende duurzame beurzen in Nederland.

Ik ben geboren en getogen in Alkmaar en ben vader van een prachtige zoon. Als vader heb ik vanzelf een grote affiniteit met duurzaamheid. Je wilt je kinderen een wereld nalaten die minstens zo mooi is als de wereld waarin ik terechtkwam.

Wie: Tina Dijkhuizen
Wat: Traineeship
Waar: Ennatuurlijk

"Ik heb Technische Natuurkunde gestudeerd aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven, met als specialisatie Sustainable Energy. In januari ben ik afgestudeerd na een stage bij Ennatuurlijk. Bij hen ben ik vervolgens een traineeship begonnen. Samen met zeven andere stagiaires werk ik aan drie halfjaarlijkse projecten. De projecten worden aangedragen door verschillende afdelingen van het bedrijf en zijn vooral gericht op het verbeteren en verduurzamen van de organisatie. Sommige projecten zijn zo populair onder de trainees dat ze gepitcht moeten worden. Het is de eerste keer dat het bedrijf dit doet, een geweldige uitdaging!

Het Energy Now evenement in Eindhoven triggerde de vraag wat ik zelf zou kunnen doen om de wereld een betere plek te maken. Ik ben me bewust van wat ik consumeer en probeer duurzamere alternatieven te vinden, zoals een fietsvakantie in plaats van een reis met het vliegtuig.

Vanuit mijn toenmalige studentenflat keek ik uit op een biomassacentrale. Dat trok mijn aandacht. Ik vroeg me af hoe dat eigenlijk werkte, mijn interesse in duurzame energie was verder gewekt en ik besloot contact op te nemen. Via een open sollicitatie kwam ik bij Ennatuurlijk terecht."