Productievolume van de installatiebranche daalt licht

10.07.2024 Sjoerd Rispens

Productievolume van de installatiebranche daalt licht

Het productievolume van de installatiebranche is dit jaar met 0,7 procent gedaald. Dat meldt Techniek Nederland op basis van het rapport Economische Vooruitzichten en Verder, dat in hun opdracht werd geschreven.

De reden voor de daling is een dip in de woningnieuwbouw en utiliteitsbouw. Uit het onderzoek blijkt wel dat er vanaf volgend jaar herstel optreedt. Voor 2025 wordt een groei van 1,7 procent verwacht en voor het jaar daarna een groeipercentage van 2,4 procent. 

Het rapport onderstreept volgens voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland de cruciale rol die de technieksector heeft in onder meer de energietransitie. "De vooruitzichten voor de branche blijven onverminderd positief. Het is dan ook belangrijker dan ooit om het techniekonderwijs aantrekkelijker te maken en de instroom te stimuleren. Daarnaast is het zaak om met digitalisering, prefab en industrialisatie de productiviteit in de branche te verhogen. Zo kunnen we méér voor elkaar krijgen met hetzelfde aantal mensen."