RVO opent drie regelingen die klimaatdoelen dichterbij moeten halen

04.04.2022 | Nieuws Joyce Beuken

RVO opent drie regelingen die klimaatdoelen dichterbij moeten halen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de DEI+-, HER+- en MOOI-regeling opengesteld om de CO2-uitstoot in verschillende situaties te kunnen verminderen.

MOOI
De regeling MOOI: Gebouwde omgeving is beschikbaar gesteld voor plannen binnen de gebouwde omgeving waarmee de klimaatdoelen behaald kunnen worden. MOOI stimuleert onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten die de gebouwde omgeving CO2-vrij kunnen maken.

Er is 39,4 miljoen euro beschikbaar gesteld. Vooraanmeldingen kunnen tot 19 april worden gedaan.

DEI+
Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) is een regeling voor innovatieve techniek die CO2-uitstoot verminderd, zoals het verwerken van afval tot nieuwe producten op grote schaal. De regeling is bedoeld voor pilotprojecten die een nieuwe technologie testen.

Voor deze regeling is 58,6 miljoen euro beschikbaar gesteld. Voor Aardgasloze woningen, wijken en gebouwen is een apart, aanvullend budget van 9 miljoen euro beschikbaar. Aanvragen kan tot 4 oktober. Als er meer aanvragen komen die aan de eisen voldoen dan er budget is, geldt het 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'-principe. De pilots worden gesteund met 25 procent (grote bedrijven) tot 45 procent (voor kleine bedrijven) van de kosten. Als kennisinstellingen bijdragen aan een project, worden hun kosten voor 80 procent vergoed.

HER+
Ook opnieuw geopend is HER+, de opvolger van de regeling Hernieuwbare Energiesubsidie. HER+-projecten moeten leiden tot CO2-vermindering in 2030, maar ook moet de innovatie besparen op toekomstige uitgaven aan subsidies. De besparing moet groter zijn dan de subsidie die voor het project is aangevraagd.  

Er is 20 miljoen euro beschikbaar. De subsidie kan tot 4 oktober worden aangevraagd. TKI Urban Energy spreekt vol lof over de geopende regelingen. “Voor de MOOI-regeling op het thema Gebouwde Omgeving is 15 miljoen euro extra beschikbaar gekomen, wat het totale budget op ons thema bijna 40 miljoen euro maakt. Daar zijn dus veel kansen!”

RVORijksdienst voor Ondernemend NederlandMOOI-subsidieMOOIHER DEI regeling

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Energeia Energy Tour

26 september 2022
10:00 - 17:00
Beeld en Geluid

Energeia

Lees verder

Webinar: Webinar - Aardgasvrij maken van wijken en gebouwen

28 september 2022
19:30 - 21:00

RES

Lees verder

Event: Workshop over toepassing Bodemenergie op NS Station Eindhoven

29 september 2022
13:00 - 17:30
NS Station Eindhoven

Gebruikersplatform Bodemenergie

Lees verder

Training: Cursus Warmtenetten in 2 dagen

11 oktober 2022
09:00 - 16:30
Woerden

TVVL

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu