Van MVO naar DVO

07.04.2022 | Interview Joyce Beuken

Van MVO naar DVO

De term MVO – maatschappelijk verantwoord ondernemen – zit al tien jaar in het hoofd van Joop Voogt, algemeen directeur van WARP Systems. Maar wordt het niets een tijd dat we die term gebruiken naast  ‘DVO’? Duurzaam verantwoord ondernemen.

“We ontwikkelen producten die een bijdrage leveren aan de energietransitie. Het is de grootste uitdaging om binnen gewenste termijnen te voldoen aan bepaalde eisen. Vooral de renovatiemarkt vormt een uitdaging met kansen”, aldus Voogt.

Opbouwhoogte
Traditionele vloerverwarming verhoogt de ondergrond al snel 7 tot 8 centimeter. “Dat betekent dat je deuren in moet korten. Daarnaast hebben veel traditionele woningen een houten vloer die niet heel veel gewicht kan dragen.” Met die uitdagingen ontwikkelde WARP Systems een systeem met een minimale opbouwhoogte. Het resultaat: 1,5 centimeter verhoging, inclusief de afwerklaag.

Dan is er nog een uitdaging. “De krapte aan handen. Dit hebben we behandeld door een systeem á la Ikea te ontwikkelen. De zogeheten SpeeTiles kunnen gemakkelijk in elkaar worden geklikt. De tegels zijn uitschuifbaar zodat nagenoeg ieder oppervlak nauwkeurig kan worden gevuld. In de tegel zit ook een plugje waarmee de tegel in de grond kan worden vastgezet.”

De afwerklaag, egalisatiemortel, wordt gemaakt door een poeder met water te vermengen. “Dit giet je zo over het systeem heen. Het houdt de warmte goed vast en verdeelt het egaal.”

Toegankelijk
Naast dat het product zelf een impuls geeft aan de energietransitie, vindt Voogt het zelf ook belangrijk dat het iets toegankelijks uitstraalt. “Het systeem is niet alleen bedoelt voor installateurs om te plaatsen, handige particulieren kunnen er ook zelf mee aan de slag.” Voogt krijgt positieve feedback van de doe-het-zelvers. “Mensen die het hartstikke leuk vonden om hun eigen vloerverwarming te installeren. Iemand die het eerst bij zijn zoon had geïnstalleerd en het nu ook bij zijn dochter gaat plaatsen.”

Ook installateurs hebben baat bij het gebruiksgemak. “Het systeem is dusdanig dun en licht dat je in één keer zo 10 vierkante meter vloerverwarming optilt zonder een bezoek te moeten brengen aan de arbo-arts.”

Niet voor de happy few
Vloerverwarming bestaat al zo’n 50 jaar. Het is echt niet alleen maar iets voor de happy few, weet Voogt. “Veel installateurs zien vloerverwarming nog wel als iets nieuws. Om hen op gang te helpen geven we trainingen, zodat ook zij een leuke boterham kunnen verdienen aan de installatie ervan.”

Het systeem is toekomstbestendig. Wie nog geen warmtepomp heeft staan kan wel al vast het systeem installeren en aansluiten op de cv-ketel. Ook kan de aanvoertemperatuur van de cv-ketel verlaagd worden na het aansluiten van de vloerverwarming. 

Het grote voordeel aan WARP Systems voor de installateur, is dat het welbekende bedrijf helpt bij het creëren van vraag. “We maken reclame via onder meer de radio als Vereniging Eigen Huis. Klanten kennen de naam WARP Systems en kloppen daarmee aan bij de installateur.”

WARP SystemsWARPVloerverwarmingvloervloerisolatielage temperatuursverwarming

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Zet uw collectieve warmteproject in de spotlights tijdens de Open Energiedag!

17 september 2022
10:00 - 17:30

NVDE

Lees verder

Event: Open Energiedag

17 september 2022
09:00 - 17:00
Verschillende locaties

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA (windenergie), Holland Solar (zonne-energie), EnergieSamen (energiecoöperaties), Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie.

Lees verder

Webinar: ‘Gasloos met Bodemenergie in de bestaande bouw! Maar hoe dan?

21 september 2022
13:00 - 15:30
online

Gebruikersplatform Bodemenergie

Lees verder

Event: Energeia Energy Tour

26 september 2022
10:00 - 17:00
Beeld en Geluid

Energeia

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu