WKO Duurzaamheid Award 2022 uitgereikt

02.06.2022 Jan de Wit

WKO Duurzaamheid Award 2022 uitgereikt
©Expertise Centrum Warmte

Onlangs ontving Diederick Hilckmann, beheerder van de werktuigkundige installaties aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, de WKO Duurzaamheid Award 2022, dat meldt Expertise Centrum Warmte. Een jaarlijkse onderscheiding voor een persoon die zich inzet voor zijn of haar WKO-systeem. De award werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse symposium van Gebruikersplatform Bodemenergie.

Hilckman begon tien jaar geleden op de Nijmeegse campus, waar de WKO destijds niet goed functioneerde. Samen met collega’s en adviseurs heeft Hilckmann het systeem inmiddels forse uitgebouwd waarop nieuwe én oude gebouwen zijn aangesloten.

Als Hilckmann zijn project volgend jaar naar verwachting heeft voltooid zal 87 procent van campusgebouwen direct of indirect op het WKO-systeem zijn aangesloten. Voor de universiteit betekent dit vanaf 2017 een aardgasreductie van 75 procent.

De jury, met onder andere Rinske de Jong van het Expertise Centrum Warmte en Wouter Wienk namens Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, benadrukt de technische prestatie van Hilckmann én zijn rol in kennisoverdracht. Als actief ambassadeur van bodemenergie zorgt hij – naast zijn werk op de campus – voor algemene bewustwording van energiegebruik.

Met de WKO Duurzaamheid Award zet het Gebruikersplatform Bodemenergie jaarlijks enkele zeer goede eindgebruikers in de spotlichten. Het was dit jaar voor de zesde keer dat de WKO Duurzaamheid Award werd uitgereikt.