Decentrale WTW: Ideaal voor Renovatieprojecten

11 maart 2024

Decentrale WTW: Ideaal voor Renovatieprojecten

Bij renovatieprojecten komt vaak een scala aan uitdagingen kijken, waaronder ventilatie en verwarming zonder ingrijpende verbouwingen. Vaak is het aanleggen van luchtkanalen niet mogelijk of simpelweg te duur. 

Ideale eenvoudige oplossing

Gelukkig biedt de decentrale woonruimteventilatie van Dimplex een ideale oplossing voor deze situaties. Met dit geavanceerde systeem kunnen renovaties worden uitgevoerd zonder de noodzaak van grote structurele aanpassingen, terwijl toch een optimaal binnenklimaat wordt gegarandeerd. Het geavanceerde systeem zorgt automatisch voor een een ideale luchtvochtigheid, waardoor schimmelvorming en andere vochtschade wordt voorkomen. Het systeem is zo ontworpen dat het zelfs met gesloten ramen een gezonde luchtkwaliteit handhaaft, dankzij twee stille en efficiënte ventilatoren die gebruikte lucht afvoeren en verse lucht binnenbrengen. Of het nu in de keuken, woonkamer of badkamer is, de bediening is altijd binnen handbereik, waardoor elke ruimte kan worden afgestemd op de individuele behoeften van de bewoners.

Bespaar Energie en Verhoog het Comfort
Naast het handhaven van een gezond binnenklimaat, helpt de Dimplex decentrale woonruimteventilatie ook om energie te besparen. Dankzij de ingebouwde warmteterugwinning wordt de warmte in de afgevoerde lucht gerecupereerd en gebruikt om de verse lucht te verwarmen, waardoor kostbare warmte niet verloren gaat. Dit resulteert niet alleen in lagere energiekosten, maar verhoogt ook het algehele comfort in huis.

Simpelweg eenvoudige installatie
Een van de grootste voordelen van de decentrale woonruimteventilatie van Dimplex is de eenvoudige installatie. In tegenstelling tot centrale ventilatiesystemen vereist dit systeem geen complexe luchtkanalen, maar is een boring in de buitenmuur en de aanleg van de stroomtoevoer voldoende. Hierdoor wordt de noodzaak om plafonds te verlagen voor leidingwerk, zoals bij centrale ventilatiesystemen, geelimineerd. Dit maakt het bij uitstek geschikt voor renovatieprojecten, waarbij het behoud van de bestaande structuur van groot belang is.

Het apparaat bestaat in feite uit 2 delen; de WTW zelf met afwerking aan de binnenzijde, daarnaast dient er een muurkoker gekozen te worden. Hierbij kan gekozen worden uit een telescopische RVS koker of een op maat te zagen kunststof koker. Beide worden geleverd met afwerking voor de buitenmuur.

Kortom, voor renovatieprojecten waarbij het behoud van de bestaande structuur en architectonische integriteit van groot belang zijn, is de decentrale woonruimteventilatie van Dimplex de ideale oplossing. Met eenvoudige installatie, minimale verstoringen en maximale flexibiliteit biedt dit geavanceerde systeem een optimale oplossing voor een gezond binnenklimaat in elke renovatiecontext.

Bekijk het systeem op YouTube

Bekijk het systeem op dimplex.nl

Dit artikel is 11 maart 2024 geplaatst door: Dimplex