Goede communicatie als sleutel tot techniek

15 november 2021

Goede communicatie als sleutel tot techniek

Project de Sterrebosflat in Oss is de definitie van een goede samenwerking tussen de familiebedrijven Rensa en Kemkens. Rensa kent de oplossingen die de markt te bieden heeft en kan Kemkens daardoor ondersteunen. Sjaak Steller, accountmanager bij Rensa Techniek: “Door goede communicatie en proactief met elkaar mee te denken, help je elkaar op weg en kom je samen tot een succesvol project.”

Project Sterrebosflat

Installatiebedrijf Kemkens was de afgelopen maanden nauw betrokken bij de renovatie van de Sterrebosflat in Oss. Samen met opdrachtgever Brabant Wonen realiseerden zij hier een volledig wijkcentrum. De precieze invulling van het wijkcentrum is tot stand gekomen in samenwerking met de opdrachtgever en de gebruikers van het wijkcentrum. Er komen onder andere een restaurant, huiskamer, activiteitenruimte en meerdere vergaderruimtes. In zijn totaliteit gaat het om een wijkcentrum van 1500m2.

Samenwerking

Omdat het om bestaande bouw gaat, was het een uitdaging om een passende installatie te ontwerpen. Ondertussen ontstond er binnen Kemkens ook een capaciteitsprobleem. “Uiteindelijk zijn wij bij Rensa terechtgekomen. Wij kenden hen al langer, maar dan voornamelijk als groothandel. Via Sjaak Steller zijn wij in contact gekomen met de afdeling Rensa Techniek en hebben hun gevraagd om ons te ondersteunen bij dit project,” legt Toine Verstegen, projectleider Utiliteit bij Kemkens uit. Steller: “Samen met Frank Dimmendaal en Rudy Strijker zijn wij vervolgens eenmalig op het kantoor van Kemkens in Oss geweest. Wij hebben alle stukken overgedragen gekregen van Kemkens, op basis waarvan wij aan de slag konden met het engineeringswerk. Op deze manier konden we Kemkens ontlasten.”

Communicatie

Een belangrijke sleutel tot succes van deze samenwerking was de goede communicatie. “We hebben de communicatie enorm strak gehouden met elkaar. Ondanks de corona en het ontbreken van fysiek contact, hebben we door middel van online overleggen onze momenten gepakt om met elkaar te sparren over hoe bepaalde aspecten aan te pakken,” vertelt Steller. Ook Jos Schunhart en Pascal Ulijn van Kemkens waren nauw betrokken bij dit project en hadden een belangrijk aandeel in het uiteindelijke resultaat.

Geen Willie Wortel

Rensa was gedurende dit project van toegevoegde waarde voor Kemkens. “Als je lang in een bepaald project zit, dan kun je op een gegeven moment projectblindheid krijgen en zie je niet meer alle details. Daarom is het fijn dat een andere partij eens mee kijkt met een frisse blik,” vertelt Steller. “Zo adviseerden wij bijvoorbeeld om de vloerverwarming ook te gebruiken als vloerkoeling. Door de slangen wat dichter bij elkaar te leggen, is er extra koelvermogen gegenereerd. Het zijn allemaal geen enorme Willie Wortel-zaken, maar het gaat erom dat je proactief met elkaar meedenkt en niet afwacht. Daar leren wij beide van,” benadrukt Steller. Een mooie samenwerking tussen Kemkens en Rensa, vinden beide mannen.

Uitdagingen

Doordat de Sterrebosflat een bestaand gebouw is met voornamelijk oudere bewoners, moest de overlast zoveel mogelijk beperkt worden. Verstegen: “Dit was de grootste uitdaging tijdens dit project. Er wonen ouderen en deze moesten hier natuurlijk comfortabel kunnen blijven wonen.” Daarnaast waren er nog andere uitdagingen, waar Kemkens en Rensa gedurende dit project tegenaan liepen. “Ook het verwerken van de luchtbehandeling in de constructie van het bestaande gebouw was een grote uitdaging. En ook corona maakte de opstart van de werkzaamheden een stuk lastiger,” vult Verstegen aan.

Bekijk hier de video

 

Dit artikel is 15 november 2021 geplaatst door: Rensa Verwarming & Ventilatie

 

Bedrijvenregister

Agenda

Event: EZK-evenement: Partners in energie-uitdagingen 2022

24 januari 2022 - 27 januari 2022
09:00 - 17:00
online

RVO, NVDE & MKB NL

Lees verder

Webinar: Utiliteitsgebouwen in Aardgasvrije Wijken

27 januari 2022
10:00 - 12:00
online

Platform31

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Warmtenet Den Haag, geleerde lessen

10 februari 2022
10:00 - 11:30
online

AEDES

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Wijkwarmte Atlas

16 februari 2022
10:00 - 11:30
online

De Alliantie

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu