Multitube kiest voor duurzame efficiente airconditioning van Panasonic

15 maart 2021

Multitube kiest voor duurzame efficiente airconditioning van Panasonic

In Multitube’s nieuwe bedrijfshal reikt de besparing tot aan elke vierkante meter!

Wie inspeelt op de toekomst maakt z’n keuzes al snel verstandig. Hoe dat uitpakt, weten ze bij Multitube. Het bedrijf biedt klanten een veelzijdig inzetbaar buizensysteem en doet dat sinds vorig jaar vanuit een gloednieuwe bedrijfshal in Weert. Comfort en een duurzame blik gaan er hand in hand, mede dankzij de keuze voor Panasonics PACi-systeem met warmtewisselaars. Verwarmen en koelen? Het verloopt bij Multitube even snel als besparend.

Nederland bevindt zich in een energietransitie. In 2022 stopt de gaswinning in Groningen, waarna in 2050 naast 7 miljoen huizen ook één miljoen gebouwen van het gas af moeten zijn. Dat vraagt wat van bedrijven, die voor hun energie op zoek moeten naar duurzame alternatieven. Of het nu gaat om bestaande of nieuw te bouwen bedrijfslocaties: in toekomstig Nederland is voor aardgas als energiebron geen plek meer.

Gasloos moest het dan ook worden, in Multitube’s nieuwe bedrijfshal van 4.000 m2 in Weert. Multitube bedient de zakelijke markt met een modulair constructiesysteem van buizen, als basis voor bijvoorbeeld montagelijnen, werkplekken en verzamelwagens. Zo ontstaat volgens het bedrijf de ideale hardware voor lean manufacturing, dat zich als methodiek richt op optimale efficiency in productieprocessen. Denken in rendement staat bij Multitube voorop – en dat was bij de keuze voor verwarming en koeling in de eigen nieuwbouw niet anders. Maar welke oplossing zou het bedrijf het beste passen? Welke toepassing bood de juiste combinatie van duurzaamheid en rendement?

Compact en comfortabel

Via installatiebedrijf Snijders uit Weert, dat al in een eerder stadium bij het project was aangehaakt, kwam Multitube in contact met Lukon Air in het nabijgelegen Heythuysen. Lukon Air is specialist in airconditioning, koeltechniek en ventilatie en gebruikt onder andere de producten van Panasonic, waarbij het in dat geval samenwerkt met distributeur Aircologic uit Meerkerk. Samen kwamen Lukon Air en Aircologic voor Multitube tot de juiste oplossing, gebaseerd op een warmtepompsysteem binnen Panasonics PACi-serie voor de zakelijke markt.

Lees verder: bit.ly/Multitube-Panasonic

 

 

Dit artikel is 15 maart 2021 geplaatst door: Panasonic Heating & Cooling Solutions