Panasonic ontvangt BCRG-gelijkwaardigheidsverklaring voor VRF-systeem ECOi EX

22 november 2023

Panasonic ontvangt BCRG-gelijkwaardigheidsverklaring voor VRF-systeem ECOi EX

Het onafhankelijke College van BCRG heeft de gelijkwaardigheidsverklaring voor de Panasonic ECOi EX buiten- en binnenunits goedgekeurd. Hiermee bevestigt het dat de genoemde energieprestatie in de gelijkwaardigheidsverklaring van de ECOi EX conform NTA 8800:2022 is. NTA 8800 is een methodiek voor de bepaling van de energieprestatie van gebouwen en is van toepassing op zowel nieuwe en bestaande bouw als woning- en utiliteitsbouw.

De ECOi EX voorziet in een efficiënt energiegebruik, waardoor het systeem een hoge SEER-waarde van 7,09 (10PK model) bereikt en heeft een bijzonder hoge efficiëntie bij deellastwerking. Daarnaast zorgt het voor lagere energiekosten dankzij de 'all-invertercompressoren' met onafhankelijke regeling waarmee zeer flexibele prestaties worden bereikt.

Extreme buitentemperaturen
De ECOi-serie kan koelen tot een buitentemperatuur van 52 °C, waarbij het systeem zelfs tot een buitentemperatuur van 43 °C zijn volledige koelcapaciteit (100%) behoudt, en verwarmen tot -25 °C.

Verder biedt de ECOi EX een warmtewisselaar met drievoudig oppervlak, die voor een goede warmteoverdracht zorgt. Dankzij het driefase ontwerp van het olieterugwinsysteem is het aantal keer dat er geforceerd olie moet worden teruggewonnen tot een minimum beperkt. Dat zorgt voor lagere energiekosten en langdurig comfort.

Flexibel systeemontwerp
Deze VRF-lijn van Panasonic geeft een grote flexibliteit bij het ontwerpen van een systeem. Bij installaties met de ECOi EX is een maximaal hoogteverschil van 30 meter tussen de buiten- en binnenunits mogelijk en kan een totale leidinglengte van 1.000 meter worden toepast. De maximale leidinglengte van de buitenunit naar de verst afgelegen binnenunit bedraagt 200 meter. Dat vergroot het toepassingsgebied van de installatie en biedt meer mogelijkheden voor het installatieontwerp.

De gelijkwaardigheidsverklaring voor het ECOi EX VRF-systeem is te vinden in de BCRG-database. Daarnaast is de verklaringen te downloaden via de Panasonic PRO Club.

Dit artikel is 22 november 2023 geplaatst door: Panasonic Heating & Cooling Solutions