Panasonic voegt de nieuwe ZY-serie toe aan Advanced Energy Recovery Ventilation-assortiment

21 september 2023

Panasonic voegt de nieuwe ZY-serie toe aan Advanced Energy Recovery Ventilation-assortiment

Panasonic Heating & Cooling Solutions lanceert zijn nieuwe Advanced Energy Recovery Ventilation (ERV) ZY-serie. De nieuwe serie bestaat uit een uitgebreide reeks van 9 modellen, waaronder een model van 2000 m3/u. Alle modellen zijn voorzien van gelijkstroommotoren met onafhankelijke regelinstellingen voor luchttoevoer en -afvoer.

Een ERV is essentieel voor gebouwen om binnen frisse, gefilterde lucht te leveren. Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de lucht niet vervuild raakt en geen geuren bevat die mogelijk de nieuwe luchttoevoer binnendringen. Gunstig voor mensen in warme en koudere klimaten, want het kan zorgen voor een correct vochtigheidsniveau gedurende de wintermaanden wanneer de lucht droger is en deze lucht vasthouden tijdens de warmere maanden.

Zeer hoog rendement
De units beschikken over een externe statische druk (ESP) die oploopt tot 150 Pa, waarbij standaard een filter van klasse F7 is ingebouwd. Daarnaast heeft de nieuwe ZY-serie een indrukwekkend terugwinningsvermogen met een warmtewisselingsrendement tot 83%. Dit hoge terugwinningspercentage optimaliseert de kosten verder en kan als een duurzame oplossing worden beschouwd.

In de nieuwe modellen zijn twee terugslagkleppen verwerkt, uniek voor Panasonic. Deze voorkomen dat lucht in de verkeerde richting stroomt wanneer de ERV is uitgeschakeld en niet in werking is.

Drie aansluitmogelijkheden
Daarnaast zijn er voor de ERV drie aansluitmogelijkheden beschikbaar: groepsbesturing met maximaal twee ERV-systemen, directe aansluiting op externe voedingsschakelaar en ERV-werking in combinatie met verwarmings- en koelsystemen.

De ZY-serie introduceert ook een nieuwe afstandsbediening. Informatie is duidelijk zichtbaar door een eenvoudig en strak scherm met witte achtergrondverlichting. Het is standaard voorzien van een inbouwdoos. De controller kan worden geïntegreerd met een BMS via de RS485-terminal.

Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.eu.

Dit artikel is 21 september 2023 geplaatst door: Panasonic Heating & Cooling Solutions