Panasonic''s Aquarea L-serie met natuurlijk koudemiddel nu beschikbaar in Bi-Bloc

23 augustus 2023

Panasonic''s Aquarea L-serie met natuurlijk koudemiddel nu beschikbaar in Bi-Bloc

Panasonic Heating & Cooling Solutions breidt het warmtepompportfolio verder uit met de toevoeging van Bi-Bloc units aan de Aquarea L-serie. Aquarea Bi-Bloc units kunnen warm tapwater (DHW), warmte voor radiatoren en koeling leveren.

Natuurlijk koudemiddel
De lucht-water warmtepomp van de Panasonic Aquarea L-serie maakt gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290, dat een laag GWP van 3 heeft. Het is daardoor minder schadelijk voor het milieu wanneer het vrijkomt in de atmosfeer in vergelijking met andere koudemiddelen en maakt een nog energiezuinigere oplossing mogelijk. De nieuwe lijn werd bekroond tijdens de 2022 Good Design Awards, de iF Design Awards en de Red Dot Awards, waarbij zij zowel het uitstekende esthetische als functionele ontwerp van de warmtepompen roemden.

75°C water bij –10°C
De L-serie heeft een cv-aanvoertemperatuur van 75°C, zelfs bij een buitentemperatuur van -10°C. Het systeem is daarom bijzonder geschikt voor renovatie en collectieve toepassingen waar een hoge temperatuur vereist is voor radiatoren. Daarnaast is het eenvoudig te installeren met een hydraulische verbinding tussen de binnen- en buitenunit. De warmtepompen hebben ook een ingebouwd magnetisch waterfilter in de binnenunit en een optionele 3-wegklep die in de binnenunit kan worden geïnstalleerd.

Aan te passen aan iedere behoefte
Om de prestaties en gebruikerservaring verder te verbeteren, zijn voor de nieuwste units vele additionele accessoires ontwikkeld. Zo maakt een aantal optionele accessoires extra regelfuncties voor de warmtepompen mogelijk, zoals de regeling van de temperatuursensor van het buffervat of het verbruik van zonne-energie indien zonnepanelen gekoppeld zijn aan de warmtepomp en nog veel meer. Het is zelfs een optie om bij de Aquarea-units te kiezen voor een dubbel regelsysteem. Hiermee is onafhankelijke regeling van twee zones in een huis mogelijk. Het systeem wordt ook geleverd met een Wi-Fi-adapter.

Aquarea K-serie
De Bi-Bloc units zijn ook verkrijgbaar binnen de Panasonic Aquarea K-serie, die gebruik maakt van het R32-koudemiddel. Met een uitstekende SCOP tot 5,12 bieden de units uit de K-serie een uitstekende efficiëntie en zijn ze ideaal voor nieuwe woningen en goed geïsoleerde huizen.

Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.nl.

Dit artikel is 23 augustus 2023 geplaatst door: Panasonic Heating & Cooling Solutions