Technologie van MHI Thermal Systems biedt potentie voor het verwijderen en deactiveren van COVID-19.

18 mei 2021

Technologie van MHI Thermal Systems biedt potentie voor het verwijderen en deactiveren van COVID-19.

Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems, Ltd. (MHI Thermal Systems), eigenaar van Mitsubishi Heavy Industries Airconditioning Europe, Ltd., heeft bevestigd dat zijn nieuwste gepatenteerde luchtzuiveringstechnologie de potentie heeft om het nieuwe COVID-19 virus (SARS-CoV- 2) te verwijderen en te deactiveren.

Deze nieuwste technologie omvat een gepatenteerde luchtzuivering en een
enzym-ureumformuleringsprocessor die cellen blootstelt aan UV-C LED-straling (ultraviolet-C light-emitting diode) om virussen uit de lucht te verwijderen en te deactiveren. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt, door een innovatie in de luchtfilters, virussen welke in de lucht aanwezig zijn te verwijderen en deactiveren.

De resultaten laten de mogelijkheid zien om het nieuwe coronavirus te bestrijden door middel van luchtzuivering, wat een belangrijke stap betekent in de missie van MHI Thermal Systems om de wereldwijde pandemie aan te pakken met technologische ontwikkelingen. Onderzoek en tests uitgevoerd door het Satoshi Omura Memorial Institute van de Kitasato University onder leiding van professor Kazuhiko Katayama, bevestigen de werkzaamheid bij het verwijderen en deactiveren van sporen van het coronavirus. Voordat de technologie wereldwijd wordt gelanceerd zal het onderzoek worden voortgezet om de effectiviteit van de nieuwste ontwikkelingen verder te onderzoeken en te valideren.

Overzicht

De enzym-ureumformulering van MHI Thermal Systems bevat eigenschappen die bacteriën, virussen en allergenen bestrijden, met bewezen efficiëntie tegen virussen zoals griep en polio. Tijdens een gezamenlijk onderzoek met de Kitasato University werden er tienduizenden SARS-CoV-2-deeltjes gebruikt. De resultaten van dit onderzoek bevestigen dat bijna alle cellen volledig deactiveren door het virus deactiveringsmiddel (ureum en enzym) in het MHI- luchtfilter. De tests geven verder aan dat het aantal virale deeltjes bijna volledig verdwijnt met een gemiddelde deactivatietijd van 60 minuten.

De UV-C LED heeft bewezen effectief te zijn tegen microbiële besmetting. Om deze beweringen te verifiëren, hebben wetenschappers vloeistof met tienduizenden SARS-CoV-2-deeltjes verspreid op een harsplaat onder een UV-C LED-lamp. Deze experimenten zijn uitgevoerd in een luchtdicht apparaat voor verhoogde nauwkeurigheid en controle van het testoppervlak. De resultaten bevestigen een hoge werkzaamheid van deactivering en het vermogen om een aanzienlijk percentage van het virus te deactiveren.

Nu de efficiëntie van zijn technologie tegen het nieuwe coronavirus is bevestigd, zal MHI Thermal Systems in de toekomst de samenwerking met de onderzoeksgroep van professor Katayama voortzetten. Het partnerschap zal verder werken aan het vergroten van de effectiviteit van de MHI Thermal System producten die virussen in de lucht kunnen verwijderen en deactiveren.

MHI Thermal Systems zal de komende jaren maatschappelijke bijdragen blijven leveren door de voortdurende ontwikkeling van technologieën om bacteriën en virussen te bestrijden, zowel tijdens de huidige COVID-pandemie als in het komende post-COVID-tijdperk.

Geinteresseerd in de systemen van Mitsubishi Heavy Industries? Kijk dan even op onze website.

Dit artikel is 18 mei 2021 geplaatst door: STULZ Groep B.V.