Triple Solar breidt uit naar Duitsland met e-homes aanbieder

30 januari 2024

Triple Solar breidt uit naar Duitsland met e-homes aanbieder

Triple Solar, de Nederlandse scale-up in duurzame energieoplossingen en producent van de bekende PVT-warmtepomp en -panelen, heeft haar krachten gebundeld met een Duitse aanbieder van E-homes.

In Duitsland worden dergelijke leveranciers met hun brede aanbod van thuisoplossingen – zonnepanelen, batterijen, laadpalen en warmtepompen – gezien als de aanjager van de energietransitie. Met behulp van eigen installatieteams worden via Triple Solar DE nu ook warmtepompen en PV-installaties, thuisbatterijen en laadpalen rechtstreeks aangeboden aan particulieren, zowel voor verkoop als verhuur. Dit betekent een verbreding van het in Duitsland bestaande aanbod.

 

In de bestaande bouw worden bij onze oosterburen hoofdzakelijk lucht/water-warmtepompen geplaatst. Als in een dichtbebouwde regio omgevingsgeluid voor problemen zorgt, is er vaak geen alternatief. De geluidloze PVT-warmtepomp zonder buitenunit biedt hiervoor nu een aantrekkelijke oplossing. Triple Solar introduceerde deze PVT-warmtepomp in maart 2023 op de internationale installatiebeurs ISH in Frankfurt. Dit leverde zoveel positieve respons op dat verdere uitbreiding in Duitsland een logische en noodzakelijke volgende stap was.

 

Triple Solar CEO Cees Mager: “Onze ervaring is dat een marktintroductie alleen werkt met een “boots on the ground”-benadering. Duitse projectontwikkelaars en huizenbouwers willen vooralsnog alleen turn-key afnemen van Duitse “Meister”-installateurs.”

 

Triple Solar Duitsland CEO Daan Belgers: “In de loop van het jaar breiden we ons bestaande portfolio verder uit met PVT-systemen, zodat we nog beter kunnen inspelen op de behoeftes van onze klanten, waarmee we onze pionierspositie In Duitsland als aanbieder van e-homes versterken.”

Dit artikel is 30 januari 2024 geplaatst door: Triple Solar