Video: Warmtepompboiler met zonnepanelen

27 mei 2024

Video: Warmtepompboiler met zonnepanelen

In de huidige en toekomstige energiemarkt wordt het steeds belangrijker om opgewekte energie direct te gebruiken. Een effectieve manier om dit te bereiken is natuurlijk de thuisbatterij, maar ook een warmtepompboiler biedt uitkomst. De Edel warmtepompboiler van Dimplex maakt het mogelijk om zowel zelfopgewekte zonnestroom als goedkope stroom efficiënt op te slaan in de vorm van warm water.

Dit kan gerealiseerd worden door middel van de potentiaal vrije PV Max en PV Eco contacten op de boiler. Hier kan een apparaat van een derde partij op worden aangesloten. Op deze manier kan ervoor worden gekozen om de warmtepomp en eventueel de backup heater in te schakelen tijdens periodes van veel zonnestroomopwekking of op momenten dat stroom voordelig is. Tijdens deze periodes wordt de temperatuur verhoogd in het boilervat.

Hoewel de voordelen duidelijk zijn, lijkt de koppeling tussen beide apparaten uitdagender dan dat deze werkelijk is. Om deze reden hebben Dimplex en SolarEdge de handen ineengeslagen en een gedetailleerde instructievideo gemaakt. Deze video is om gebruikers en installateurs stap voor stap te begeleiden bij de installatie en integratie van de warmtepompboiler met hun zonne-energiesysteem met als voorbeeld de Home Load Controller.

Bekijk de video hier

 

Dit artikel is 27 mei 2024 geplaatst door: Dimplex