Deze fout maken nog écht teveel mensen

28.09.2022 Joyce Beuken

Deze fout maken nog écht teveel mensen
Telegraaf

Voor wie in de branche werkt is heel veel technische jargon gesneden koek. Maar wat een kenner daardoor nog wel eens vergeet, is dat al die verschillende termen nog best wat vraagtekens kunnen geven bij de consument. Deze fout maakt de klant bijvoorbeeld vaker dan je denkt.

Een waterpomp en een warmtepomp zijn geen nieuwe termen voor wie al een tijdje meedraait in de klimaattechniek. Maar de consument zal ze al gauw door elkaar slingeren, niet op de laatste plaats doordat de woorden nogal op elkaar lijken.

Hoe leg je een leek in een klap uit dat we het hier over appels en peren hebben? Simpel: een waterpomp is je beste vriend als bijvoorbeeld plotseling je kelder onder water staat door een lekkage. Het apparaat doet niets anders dan water verplaatsen van A naar B.

In één zin kun je een warmtepomp duidelijk definiëren als een duurzaam alternatief voor de cv-ketel, dat warmte uit lucht, water of de bodem haalt om woningen comfortabel warm te houden.

Overigens is de 'gewone' consument niet de enige die de fout regelmatig maakt. Twitter stroomt over van de vergissingen.

Een open deur voor de fervent installateur of leverancier. Maar goed om te checken of je op één lijn zit met je klant. Ieder z’n vakgebied: jij voorziet de tandarts van een warmtepomp, maar je laat de wortelkanaalbehandeling liever aan hem of haar over.

Hier nog een paar geinige tweets die bewijzen dat we dit niet uit onze duim gepompt hebben: