Duurzaam warmtekussen Stoov moet terrasverwarming in de ban doen

01.07.2021 Joyce Beuken

Duurzaam warmtekussen Stoov moet terrasverwarming in de ban doen

Stoov, producent van duurzame warmtekussens als alternatief voor bijvoorbeeld terrasverwarming, heeft een investeerder gevonden. Met het verkregen kapitaal hoopt het Utrechtse bedrijf internationaal verder te kunnen groeien.

Stoov biedt met hun warmtekussens een milieuvriendelijk alternatief voor vervuilende terrasverwarming. Maar de uitvinding biedt ook ruimte om ‘in de late uurtjes de kamertemperatuur wat lager te zetten’, stellen Stoov en Nederlands MerkGoed in een gezamenlijke verklaring. “Er liggen talrijke kansen, zeker nu terrasverwarmers en heaters meer en meer ter discussie staan.”

Gebakken lucht
De warmte in de dekens en kussens van Stoov is afkomstig uit infraroodstraling. Het bedrijf hoopt dat terrasverwarmers in de toekomst verboden worden. Teun van Leijsen: “Het is toch raar dat we enorme bergen lucht aan het verwarmen zijn om mensen behaaglijk buiten te kunnen laten zitten.”

Investeren in duurzaamheid
Stoov kwam van de grond met behulp van twee succesvolle crowdfundingcampagnes. Nu gaat het Utrechtse bedrijf een samenwerking aan met Nederlands MerkGoed, om de ’toonaangevende positie in West-Europa versneld en verder uit te kunnen bouwen’.

De Haarlemse investeringsmaatschappij investeert graag in duurzame producten. Mede-oprichter Jochem Schouten: “Wij richten ons op kansrijke bedrijven in leisure en food met gezonde of duurzame proposities. Stoov is een hard groeiend bedrijf, met een sterk team en een duurzaam product met enorm veel potentie.”