Duurzaam warmtekussen Stoov moet terrasverwarming in de ban doen

01.07.2021 | Nieuws Joyce Beuken

Duurzaam warmtekussen Stoov moet terrasverwarming in de ban doen

Stoov, producent van duurzame warmtekussens als alternatief voor bijvoorbeeld terrasverwarming, heeft een investeerder gevonden. Met het verkregen kapitaal hoopt het Utrechtse bedrijf internationaal verder te kunnen groeien.

Stoov biedt met hun warmtekussens een milieuvriendelijk alternatief voor vervuilende terrasverwarming. Maar de uitvinding biedt ook ruimte om ‘in de late uurtjes de kamertemperatuur wat lager te zetten’, stellen Stoov en Nederlands MerkGoed in een gezamenlijke verklaring. “Er liggen talrijke kansen, zeker nu terrasverwarmers en heaters meer en meer ter discussie staan.”

Gebakken lucht
De warmte in de dekens en kussens van Stoov is afkomstig uit infraroodstraling. Het bedrijf hoopt dat terrasverwarmers in de toekomst verboden worden. Teun van Leijsen: “Het is toch raar dat we enorme bergen lucht aan het verwarmen zijn om mensen behaaglijk buiten te kunnen laten zitten.”

Investeren in duurzaamheid
Stoov kwam van de grond met behulp van twee succesvolle crowdfundingcampagnes. Nu gaat het Utrechtse bedrijf een samenwerking aan met Nederlands MerkGoed, om de ’toonaangevende positie in West-Europa versneld en verder uit te kunnen bouwen’.

De Haarlemse investeringsmaatschappij investeert graag in duurzame producten. Mede-oprichter Jochem Schouten: “Wij richten ons op kansrijke bedrijven in leisure en food met gezonde of duurzame proposities. Stoov is een hard groeiend bedrijf, met een sterk team en een duurzaam product met enorm veel potentie.”

stoovwarmtekussenterrasverwarmingmilieuvriendelijkduurzaamInfraroodverwarminginfraroodinvestereninvesteringNederlands Merkgoedinnovatie

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Energeia Energy Tour

26 september 2022
10:00 - 17:00
Beeld en Geluid

Energeia

Lees verder

Webinar: Webinar - Aardgasvrij maken van wijken en gebouwen

28 september 2022
19:30 - 21:00

RES

Lees verder

Event: Workshop over toepassing Bodemenergie op NS Station Eindhoven

29 september 2022
13:00 - 17:30
NS Station Eindhoven

Gebruikersplatform Bodemenergie

Lees verder

Training: Cursus Warmtenetten in 2 dagen

11 oktober 2022
09:00 - 16:30
Woerden

TVVL

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu