Geothermieproject Bavaria mogelijk uitgesteld als gevolg verkiezingsuitslag

15.03.2021 Joyce Beuken

Geothermieproject Bavaria mogelijk uitgesteld als gevolg verkiezingsuitslag

Tijdens het debat tussen lijsttrekkers over Brabant werd de uitvoerbaarheid van aanstaande projecten omtrent aardwarmte in twijfel getrokken. Jesse Klaver van GroenLinks stelt dat de plannen van Bavaria om aardwarmte in te zetten geen doorgang vinden onder leiding van Mark Rutte.

Klaver verwijt na het doorrekenen van het partijprogramma van de VVD dat ze van plan zijn om flink te bezuinigen op duurzaamheidssubsidies. “Bavaria wil graag aan de slag met geothermie, maar dat kan alleen met de subsidies.”

Sigrid Kaag van D66 staat Klaver bij. “We blijven investeren in Brabantse economie. We kunnen niet gierig zijn met Brabant, want dan zijn we een dief van onze eigen portemonnee.”

Verduurzaming fabriek

Bavaria maakte al lang geleden bekend hun brouwerij te willen voeden met aardwarmte. Het bedrijf liet grondig onderzoeken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van verduurzaming van hun fabriek. Het gebruik van geothermie bleek al snel een interessante optie.

De warmtebron van Bavaria zal mogelijk ergens tussen Mariahout en Gemert, twee plaatsen nabij Eindhoven. Hoe snel het project op gang komt is grotendeels afhankelijk van de subsidiering van de aankomende coalitie.