Kleine beurs, maar hoge energierekening? FIXbrigade schiet te hulp

31.03.2022 Nina Groot

Kleine beurs, maar hoge energierekening? FIXbrigade schiet te hulp

De eerste stap naar het verlagen van de energierekening is het isoleren van de woning. Isoleren hoeft over het algemeen niet duur te zijn, maar voor mensen met een kleine beurs is dit vaak toch een grote opgave. Voor deze mensen heeft het duurzaamheidscentrum Jungle in Amsterdam de FIXbrigade opgericht.

De FIXbrigade is een praktisch project, met name gericht op mensen met een kleine portemonnee. De fixers helpen om huizen te verduurzamen, zodat de bewoners meer comfort ervaren en profiteren van een lagere energierekening.

Allereerst komen de fixers bij de bewoner langs om te inventariseren wat er mogelijk is in de woning. Vaak kan dit kan al met kleine maatregelen, zoals het dichten van naden en kieren, het aanbrengen van radiatorfolie en het beter instellen van de CV.

De FIXbrigade hanteert lage prijzen en voor minima zijn materialen en werkzaamheden zelfs helemaal gratis. Het uitvoeren van al deze maatregelen kan de bewoner al snel zo'n 20 procent op het gasverbruik schelen en dat levert dus ook heel wat geld op!

In het leerwerktraject van de FIXbrigade is het mogelijk om zelf te leren fixen. Lees er hier meer over.