Ramen open, verwarming aan om besmetting te voorkomen op school

08.01.2021 Joyce Beuken

Ramen open, verwarming aan om besmetting te voorkomen op school

Verwarming Belgische school draait overuren Leerlingen zitten met hun jas aan in de klas en de verwarming staat open. Allemaal zodat de ramen open kunnen. Want goed ventileren is van groot belang om het virus te kunnen ontwijken. De gevolgen? Een ecologische ramp en een torenhoge rekening.

Scholen worden opgeroepen om zo goed mogelijk te ventileren. Deze maatregel is nodig om het onderwijs op een veilige manier door te kunnen laten gaan. Dus moeten de ramen geopend blijven, zelfs als de temperatuur nabij het nulpunt komt.

Raam op kipstand

Op het Sint-Lodewijkscollege in Brugge houden ze zich aan de regels, maar zoeken ze wel naar een oplossing. “We proberen de ramen toch af en toe te sluiten tijdens de lessen, tijdens de pauzes zetten we ze weer open", vertelt directeur Koen Seynaeve. “Maar we volgen wel degelijk de aanbevelingen. De factuur voor de verwarming zal niet min zijn, daar zijn we ons van bewust.”

“De ramen staan hier op de kipstand om voor voldoende ventilatie te zorgen”, stelt de directeur van de Middenschool Brugge Centrum. “Ecologisch is dat inderdaad een ramp en de elektriciteitsfactuur zal wel volgen.”